Vokes berget omspill

Burnley logo storTottenham(Burnley 1-1 Tottenham): En tam første omgang med få sjanser endte målløs, men annen omgang var av en annen dimensjon med et offensivt Spurs-lag. Nacer Chadli ga Totteham ledelsen ti minutter uti annen omgang, men det ble raskt glemt når innbytter Sam Vokes utlignet for hjemmelaget kvarteret senere. Det ble uavgjort og omkamp på White Hart Lane venter.

The Clarets måtte som forventet gjøre flere endringer i laget og Danny Lafferty erstattet Jason Shackell i forsvaret, mens Michael Kightly erstattet David Jones.

Gjestene fikk en frisk start og skapte to sjanser innen kvarteret spilt, men verken Eriksen eller Stambouli klarte å utnytte muligheten til å ta føringen. Michael Kightly fikk en halvsjanse etter ti minutter, men heller ikke han hadde flaksen på sin side.

Fram mot halvtimen var det ganske jevnt på Turf Moor der kun Tottenhams Chadli skapte noe nevneverdig og et frispark etter at Danny Ings ble dratt ned. Burnley hadde noen farlige hjørnespark og innkast i løpet av omgangen.

Annen omgang tok seg opp betraktelig og startet med et bytte for gjestene når Kane kom inn til pause. Soldado og Kane skapte de første sjansene, men Heaton sto stand og for Burnleys del kom deres første sjanse i det 53.minutt.

Det var Tottenham som fikk hull på byllen i det 56.minutt når Ben Davies leverte et fint innlegg til Nacer Chadli som fra tolv meter satte ballen i mål. Heaton fikk en finger på ballen, men kunne ikke annet enn å se kula trille i nettet. 0-1 i det 56.minutt.

Sam Vokes fikk sin inntreden etter timen, men det ble ingen umiddelbare store målsjanser – foreløpig. Burnley var farlige fremover og Danny Lafferty viste seg en spennende offensiv side.

I det omgangen nærmet seg midtveis begynte the Clarets å skape stadig mer og på hjørnespark skapte de problemer for gjestene fra London. Trippier, Keane og Marney skapte flere gode sjanser på kort tid.

Det ble et magisk øyeblikk i det 73.minutt og hvem andre enn Sam Vokes sto bak det. Michael Kightly fosset fremover langs kanten og serverte Sam Vokes i utkanten av boksen som enkelt utlignet for the Clarets, 1-1. Det tok ikke lenger enn et halvt minutt før Danny Ings var frampå og nesten satte inn kveldens andre for Burnley, men Vorms reflekser var en keeper verdige.

Wallace og cup-magikeren Sordell (syv mål på ni cup-kamper) ble sendt utpå med litt over ti minutter igjen som sendte et signal at Dyche hadde helgens 6-poengs kamp mot QPR i bakhodet og valgte å spare løpemaskinene i laget. De lilla- og lyseblå fortsatte presset mot Tottenham og levde opp til begrepet cup-kamp på Turf Moor. Marvin Sordell fyrte av en salve på volley i kampens siste offisielle spilleminutt, men hadde ingen flaksen med seg og i det neste forsøket ble han avblåst for offside.

Både Kane og Eriksen kunne ha satt spikeren i kisten på overtid, men ingen av lagene kunne forhindre at det blir omkamp på White Hart Lane. Vinneren møter Leicester. Kveldens oppgjør sørget for at det ble en tredje strake poengdeling for the Clarets i alle turneringer og den tredje kampen på rad der de har slått tilbake.

BURNLEY: Heaton; Trippier, Keane, Mee, Lafferty; Kightly, Marney (c), Arfield, Boyd (Wallace 78); Barnes (Vokes 60), Ings (Sordell 78)
Innbyttere: Gilks, Jutkiewicz, Reid, O’Neill

SPURS: Vorm, Chiriches, Fazio, Vertonghen (c), Davies; Dembele, Stambouli (Kane 46); Chadli, Eriksen, Paulinho; Soldado (Townsend 71)
Innbyttere: Friedel, Dier, Naughton, Capoue, Onomah

Dommer: R East
Tilskuere: 9348 (2494 Spurs)