Vydra sørget for tre livsviktige poeng!

(Burnley 1-0 Wolverhampton): Det var litt nervøst på Turf Moor, men Matej Vydra sørget for kampens eneste mål og sørget for kampens eneste mål og tre svært viktige poeng. Burnley klatret opp av nedrykkssonen i forkant av Liverpool og Everton sitt lokalderby.

Michael Jackson gjorde en endring fra laget som vant 2-0 i forrige runde; skadde Maxwell Cornet ble erstattet med Matej Vydra. Wolves har hatt en to ukers pause før dette oppgjøret.

Burnley startet livlig og friskt der de så mye til ballen og skapte uro i Wolves-feltet. Wolves hadde på ingen måte planer om å sitte bakpå og Silva (5′) kunne ha sendte gjestene i føringen, men Collins vartet opp med en perfekt klarering. Dwight McNeil (10′) skapte trøbbel for ulvene der han kom seg inn i feltet og sendte et skudd som gikk like over mål.

Jonny (19′), Weghorst (26′), Rodriguez (28′) og McNeil (38′) forsøkte seg i en omgang som endte litt mer redusert sammenlignet med Southampton-kampen. Jay Rodriguez pådro seg en skade i kneet mot slutten av omgangen og fikk behandling på sidelinjen. Lennon startet med oppvarmingen, men Jay klarte å fullføre omgangen og dens ene tilleggsminutt.

Annen omgang startet med Jay utpå banen, som var et godt tegn. Lennon fortsatte å varme opp på sidelinjen. Vydra (48′) sørget for å sette ballen i mål, men var en solid meter (og vel så det) i offside.

Semedo (50′) tvang fram en fin-fin redning av Pope. Vydra jobbet hardt og kom skapte noen fine muligheter med jevne mellomrom – i det 62.minutt løsnet det for tsjekkeren.

Det startet med Pope og før noen viste ordet av det var kula hos Roberts på kanten, backen fant McNeil som sendte på herlig vis til Weghorst. Spissen sendte kula inn i feltet i beste skli-pasning og rett på foten til Matej Vydra som enkelt kunne sette kula i mål. Turf Moor eksploderte og Burnley var i føringen! 1-0!

Barnes erstattet Rodriguez og kort tid senere ble målscoreren Vydra erstattet av Lennon. Til velfortjent stående applaus fra hjemmefansen.

Burnley fortsatte å presse gjestene og kampen gikk mer i favør av 2-0, fremfor 1-1. Hjemmelaget spilte med hjertet utenpå trøya, mens Wolves gikk over til en mer 4-2-4 formasjon. Clarets-fansen heiet Burnley fram i enhver anledning og hjemmelaget leverte deretter.

Wolves skrek etter straffe når Jimenez duellerte med Tarkowski i det 81.minutt, men VAR sin tilbakemelding var at det ikke var noen ulovligheter. Manager Jackson gjorde noe vi neppe hadde regnet med under Dyche-regimet; Dwight McNeil ble erstattet med Kevin Long for å stå i mot Wolves’ fire angripere.

Ashley Barnes (87′) satte ballen i nettet etter å ha sparket ballen ut av hendene på keeper Sa og dermed ble målet annullert. Følgelig til misnøye fra tribunene, men avgjørelsen var korrekt da Sa holdt ballen med begge hendene.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og det ble noen nervøse sluttminutter. Pope gjorde det han gjør best og forsvaret jobbet heroisk. Hwang (90+1′) forsøkte seg, men det endte med en meget sterk seier på Turf Moor der Burnley klatret opp av nedrykksplassen og det før Liverpool skulle møte nærmeste utfordrer Everton i lokalderby.

Burnley: Pope, Roberts, Tarkowski, Collins, Taylor, McNeil (Long 85), Cork, Brownhill, Vydra (Lennon 70), Rodriguez (Barnes 63), Weghorst
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Long, Lowton, Thomas, Costelloe, Lennon, Stephens, Barnes
Gule kort: Vydra 32, Taylor 77, Barnes 90+3

Wolves: Sa, Saiss (Trincao 78), Coady, Boly, Semedo, Moutinho, Dendocker, Jonny, Hwang, Silva (Neto 67), Jimenez
Innbytter: Ruddy, Ait-Nouri, Hoever, Marcal, Toti, Cundle, Chiqunho, Neto, Trincao
Gule kort: Neto 90+3