Wood-dobbel sørget for tre poeng

(Burnley 2-0 Norwich): Chris Wood slo pusten ut av Norwich to ganger innen kvarteret spilt og sørget for en perfekt start på kampen for Burnley. Gjestene prøvde å svare etter sidebytte, men klarte ikke å levere samme prestasjon som senket City i forrige runde.

Det ble kun en endring i laguttaket mot Norwich der Jeff Hendrick erstattet Aaron Lennon på kanten. Burnleys 4-4-2 møtte Norwich med 4-2-3-1 på Turf Moor

Burnley startet friskt og hadde et tidlig ønske om å jekke ned egoet til Norwich etter deres imponerende seier over Manchester City i forrige runde. Etter tre minutter var Barnes nede for telling etter en farlig høy fot av forsvarer Amadou. Spissen trengte litt behandling for å lappe igjen nesen som ufrivillig ga ga fra seg røde blodlegemer.

The Clarets sendte innleggene mot feltet i tur og orden, og holdt Norwich-forsvaret sysselsatt i åpningsminuttene. Finske Pukki (7′) sto bak kampens første mulighet etter å ha kranglet til seg ballen fra Ben Mee, men klarte ikke å komme forbi Nick Pope. I det 8.minutt ble the Clarets tildelt frispark som endte i hjørnespark. Ashley Westwood leverte kula fra flagget og fant en umarkert Chris Wood som vant hodeduellen mot Sam Bryam og sendte Turf Moor i gledesrus fra kort hold! 1-0 til Burnley etter 10.minutter!

Alexander Tettet ble byttet ut etter tolv minutter, antageligvis etter en skade og inn kom Moritz Leitner. Fire minutter etter at Wood sendte Burnley i føringen fosset Dwight McNeill langs venstrekanten. Unggutten brukte farten til å løpe fra Bryam og Amadou og leverte et lavt innlegg mot feltet. Der ventet nok en gang Chris Wood som satte inn sitt andre for kvelden med et skudd fra skrått hold! 2-0 til Burnley i det 14.minutt. To raske mål for Wood som ikke har funnet nettmaskene siden april.

Cork (17′) og Hendrick (19′) fikk store muligheter til å øke ledelsen, før Leitner (21′) sendte kula i stolpen og fikk opp stemningen hos bortefansen. Dwight McNeill utgjorde en trussel for gjestene på venstrekanten og ble dermed (forsøkt) dekket opp, noe som ga et tomrom på høyrekanten og det forsøkte Burnley å utnytte. Barnes (25′) kom nærmest med skudd som Krul reddet mesterlig.

Burnley hadde ikke overraskende flere lange baller mot angrepet, noe som til en viss grad fungerte og skapte litt uro i Norwich-forsvaret. Amadou fikk kampens første kort for å ha klippet ned McNeill like utenfor 16-meteren og Burnley fikk frispark i farlig posisjon. Hendrick (33′) sitt skudd gikk rett på keeper Krul. Etterhvert roet Burnley ned tempoet og Norwich fikk se mer til ballen. Stadig oftere klarte gjestene å komme seg i farlige posisjoner, men klarte ikke å sette kula i nettet.

Annen omgang startet med et litt mer offensivt Norwich-lag som tydeligvis fikk klare instrukser i garderoben og Buendia (46′) var første til å utfordre Burnley-forsvaret, men sendte ballen til side for mål. Gjestene fortsatte å se mer til ballen fra mot timen uten at Pope hadde fryktelig mye å gjøre. Det var en fryd å se rutinerte Erik Pieters mot unge Sam Bryam på kanten der den tidligere Leeds-spilleren slet med å komme seg forbi nederlenderen og mislykkes i det meste mot Pieters.

Chris Wood kunne raskt ha sikret sitt hat-trick i det 56.minutt, men ble klippet ned like utenfor feltet og Westwood fikk prøve seg på frispark i farlig posisjon, men kula gikk rett i muren. Barnes (59′) og Wood (66′) fikk begge gode muligheter til å punktere kampen midtveis i annen omgang.

I det 72.minutt ble Barnes felt innen for 16-meteren, men dommeren lot spillet gå. Skulle nok hatt straffe der og dommeren valgte å ikke benytte seg av VAR… Med et overtak på kampen valgte Dyche å sende utpå friske bein. Jay Rodriguez og Aaron Lennon erstattet Ashley Barnes og Dwight McNeill.

Tiden begynte å renne ut for kanarifuglene som spilte høyt og Leitner (83′) kom nærmest med et skudd like til side for mål. Amadou klippet ned Jay i det 86.minutt i det som burde kvalifisert til gult kort, men dommeren valgte bare å ta en prat med midtstopperen. Norwich var heldige som fikk avslutte med elleve mann på banen.

Rett før fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, sendte Norwich utpå sin tredje og siste innbytter; Patrick Roberts. Burnley byttet ut Jeff Hendrick med Robbie Brady etter at Jeff lå nede for behandling. Det ble ingen flere mål på Turf Moor og Burnley klatret oppover tabellen takket være en etterlengtet seier. Chris Wood ble kåret til banens spiller.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, Hendrick, Cork, Westwood, McNeill (Lennon 78), Wood, Barnes (Rodriguez (78)
Innbytter: Hart, Taylor, Long, Lennon, Brady, Rodriguez, Vydra

Norwich: Krul, Bryam, Amadou, Godfrey, Lewis, Tettey (Leitner 12), McLean, Buendia, Stiepermann Drmis (75), Cantwell (Roberts 89), Pukki
Innbyttere: McGovern, Hanley, Roberts, Leitner, Heise, Drmic, Srbeny
Gule kort: Amadou 33