Ydmyket av Sunderland

(Burnley 1-3 Sunderland): Jay Rodriguez sendte Burnley i gledesrus etter ti minutter, men en feilpasning sørget for en utligning etter halvtimen. Sunderland sjokkerte the Clarets etter sidebytte og i løpet av få minutter ledet gjestene med tre mål! Burnley klarte aldri å reise seg og ble sendt hodestups ut av carabao cup.

Som forventet ble det flere endringer i lagoppstillingen for the Clarets der Dwight McNeill var eneste spilleren på banen som startet forrige Premier League-kamp.

Det startet rolig på Turf Moor og Dwight McNeill (6′) skapte kampens første mulighet. Noen minutter senere var Matej Vydra på farten, spissen sendte en fin pasning til Jay Rodriguez i utkanten av feltet. Jay gjorde ingen noen feil og sendte Burnley i føringen med sitt første offisielle mål på over 7 år (mars 2012)! 1-0 til Burnley etter 10 minutter.

Hjemmelaget roet ned og hadde god kontroll på omgangen. Danny Drinkwater viste fram ferdighetene sine og var godt assistert av Aaron Lennon på kanten. I det 24.minutt kunne det raskt ha blitt 2-0 etter et godt samspill av Lennon, Vydra og Bardsley, men Rodriguez fikk kula i en vrien posisjon og skuddet ble klarert til hjørnespark. To minutter senere sendte både Vydra og Lennon kula i stolpen rett etter hverandre!

28.08.19 Burney 1-3 Sunderland, carabao cup (B: Rodriguez 10 – Grigg 33, Flanagan 47, Dobson 49)

Vydra viste seg meget positivt fram og var en konstant trussel foran Sunderland-målet og var delaktig i det fleste som skjedde fremover. I en god Burnley-periode, sendte Drinkwater en pasning og ut av ingenting dukket Will Grigg opp, snappet opp ballen og sendte kula i nettet bak Joe Hart. Stikk i strid med kampbildet og 1-1 i det 33.minutt. Sunderland fikk litt selvtillit etter målet, men Burnley fulgte opp med godt samspill, hadde ballen mest og skapte flere spennende muligheter. Det ble ingen flere mål før pause og dermed ble lagene sendt i garderoben.

Annen omgang startet med et hjørnespark til gjestene, deres andre for kvelden. Tom Flanagan var rett mann på rett plass og økte til 2-1 på Turf Moor 90 sekunder etter avspark! Det var en noe tvilsom situasjon der Flanagan ble beskyldt for offside, men dommeren lot målet stå. Gjestene fulgte opp med nok et hjørnespark minuttet senere og plutselig sto det 3-1! Denne gang var George Dobson (49′) sist på ballen og sendte sjokkbølger på Turf Moor.

The Clarets hadde lite å stille opp med og slet med å reise seg etter sjokket. Sunderland styrte omgangen innledningsvis og etter timen fikk Burnley et hjørnespark. Forsøkene ble klarert, men havnet etterhvert i feltet og på hodet til Kevin Long (60′ og 61′) ved to anledninger. The Clarets kviknet til og fikk til mer, men manglet den lille gnisten på midtbanen og foran mål.

Midtveis uti omgangen valgte Dyche å sende Chris Wood utpå i et forsøk på å hente inn mål. Wood (69′) var umiddelbart foran mål og fikk nesten en perfekt start, men klarte ikke å sette ballen i mål. The Clarets økte presset og sikret noen hjørnespark, men maktet ikke å utnytte mulighetene.

Sluttminuttene bød på lite spennende med Burnley-øyne. Hjemmelaget klarte ikke å skape nevneverdig og klarte aldri å hente seg inn etter utligningsmålet før pause. Fjerdedommeren la til tre minutter og det var egentlig en lettelse når dommeren blåste av kampen.

Burnley: Hart, Bardsley (Lowton 77), Long, Gibson, Taylor, Lennon (Wood 68), Hendrick, Drinkwater, McNeill, Rodriguez, Vydra
Innbyttere: Peacock-Farrell, Pieters, Cork, Lowton, Dunne, Richardson, Wood

Sunderland: Burge, McLaughlin, Hume, Flanagan, Baldwin, McGeouch, O’Nein (Power 85), Dobson, Embleton, Gooch, Grigg (Wyke 77)
Innbyttere: Patterson, Ozturk, Mbunga-Kimpionka, Power, Sammut, Diamond, Wyke

Tilskuere: 7445 (1093)