Startet 2011 med seier

(Burnley 4-2 Sheffield Utd.): To nye managere som begge hadde fans som forventet et resultat. Gjestene var de første til å ta ledelsen, men innen dommeren hadde blåst til pause var stillingen 3-1 til Burnley på Turf Moor. I andre omgang fikk begge lag et mål hver seg og Burnley vant med en sterk 4-2 seier.

Begge lag startet med en ny trener; Uniteds nyansatte Micky Adams hadde ansvaret for borteseier, mens Burnleys Stuart Gray hadde i oppgave å sørge for hjemmeseier. Burnley-sjefen gjorde fire bytter i sin første kamp som manager; Michael Duff, Dean Marney, Chris Iwelumo og playmaker Chris Eagles fikk starte kampen, som startet friskt med et pent Burnley-angrep. Ingen kamp uten kontroverser, for i det 4.minutt ble Iwelumo klippet ned i feltet uten at dommeren reagerte. Selv om Burnley var i en god periode, endte det motsatt vei; bortelagets Ward klinket til mot Lee Grant i Burnley-målet – burvokteren bokset bort ballen, men på returen dukket Yates opp og sendte kula i mål fra 12 meter i det 8.minutt.

Foto. Burnley Express

Det tok ti minutter for the Clarets å skape noe og tilskuerne måtte være tålmodige. I det omgangen nærmet seg midtveis, begynte hjemmelaget å skape stadig mer – 29.minutter viste klokken når playmaker Chris Eagles satt fart på høyre flanke, fosset fremover og retning Wright i United-målet; i det Eagles klinket til, fikk Wright kun fingertuppene på ballen og kunne ikke annet enn å se den havne i nettet. 1-1!

Det skjedde lite fram til klokken nærmet seg fulltid og fjerdedommeren la til tre minutter. Men så slo the Clarets seg virkelig løs 45.minutt og frispark til hjemmelaget som tas av Micheal Duff, forsvareren legger inn i et tettpakket United-felt og på et eller annet fantastisk vis dukket Iwelumo opp blant alle forsvarende kroppene og nikker inn 2-1! Sitt 10.ende mål for the Clarets denne sesongen. Men de skulle ikke gi seg der. Tre minutter på overtid legger Elliott inn mot feltet, Iwelumo lurer mange forsvarere og lar ballen pent fly videre til Rodriguez som fra kort hold øker ledelsen til 3-1. Pause.

Andre omgang startet med to bytter hos gjestene; Wright og Nosworthy ble byttet ut til fordel for Simonsen og Parriono. Gjestene var de første som fikk til et angrep med Ched Evans i spissen, angriperen blir feilet i feltet av Duff og dommeren peker på krittmerket. Samme mann tar straffen og 3-2 etter 46 minutter. Sheffield United øynet uten tvil håpet om et nytt mål for de skapte flere sjanser den neste tiden og virket å ha kontroll på kampen, tross at de lå under.

Burnleys første sjanse i andre omgang kom først etter 65 minutter; Mears og Eagles samarbeidet fint på høyrekanten før ballen havnet hos unge Rodriguez som sendte ballen rett på keeper Simonsen. Samme tilfelle gjentok seg to minutter senere.

Kampen var rolig det neste kvarteret, og to bytter ble gjort; blant annet ble Steven Thompson satt inn for Chris Iwelumo – det skulle vise seg å være et sjakktrekk. 85.minutt når playmaker Eagles igjen viste magi, fosset fremover og la inn en perfekt ball til innbytter Thompson som fra kort hold økte ledelsen til 4-2 og punkterte kampen! Med dette resultatet er the Clarets tilbake i Play-off posisjon.

Burnley: Grant, Mears, Easton, Duff, Carlisle, Alexander, Marney, Elliott (Edgar 89), Rodriguez, Iwelumo (Thompson 81), Eagles.
Innbyttere: Cork, Bikey, Guidetti, Wallace, Jensen

Sheffield Utd: Wright (Simonsen 46), Calve, Ward, Nosworthy (Parrino 46), Ertl, Cresswell, Yates, Williamson (Bogdanovic 71), Britton, Evans, Lowton.
Innbyttere: Kozluk, Slew,  James, Harriot
Gule kort: Williamson  71

Dommer: S. Shoebridge
Tilskuere: 14.897