Frustrerende tap på eget gress

leicester fcBurnley logo stor(Burnley 0-2 Leicester): Det startet dårlig for the Clarets som fikk Sam Vokes skadet kort tid etter avspark og ble ikke bedre når Burnley-dödaren David Nugent sendte gjestene i føringen ti minutter før pause.

Etter sidebytte gikk det ikke nevneverdig bedre når Junior Stanislas måtte byttes ut med en kneskade og innbytter Wood økte til 2-0 som ble sluttresultatet og Burnleys første tap på Turf Moor denne sesongen.

Det ble kun en endring for the Clarets; Michael Kightly erstattet Dean Marney som soner to-kampers karantene etter for ti gule kort. Det startet på verst tenkelig vis for Burnley når Sam Vokes trengte behandling etter en duell i det 7.minutt og ble byttet ut med David Edgar like etter, men kampens underholdningsverdi tok seg etterhvert opp.

Det ble som forventet mange dueller og gjestene fikk kampens første store sjanse like før halvtimen når Jamie Vardy viste litt magi, men ble kaptein Jason Shackell avverget i siste liten. Man kan si at Turf Moor følte et snev av rettferdighet når Vardy måtte byttes ut med Wood kort tid senere

34 minutter var spilt når innbytter Wood fikk for mye rom, stoppet opp og ga ballen videre til David Nugent som ikke gjorde noen feil og sendte gjestene i føringen med et skudd i det lengste hjørnet. Ashley Barnes kunne ha utlignet minutter senere, men Morgan avverget i siste liten. I det omgangen nærmet seg slutten ble det klabb og babb i City-feltet der ballen blant annet traff en Leicester-hånd og Burnley-spillerne ville naturligvis ha straffe – men dommeren ga frispark til gjestene.

Burnley fikk en kjempesjanse ett minutt på overtid, men Kightlys avslutning var ikke presist nok. Etter sidebytte tok det ikke mange minuttene før Anthony Knockaert sende av gårde en salve som traff stolpen og spratt ut igjen – like etter var det Burnley og Arfield som kunne ha utlignet, men Schmeichel avverget greit etter at skotten sendte kula på dansken.

Fram mot timen var det mye fram og tilbake der begge lag hadde sine muligheter uten helt å true keeperne og Ashley Barnes fikk en god mulighet i det 59.minutt, men sendte skuddet høyt over. Junior Stanislas ble byttet ut med Ross Wallace etter timen og ble observert på benken med en ispose på kneet. Bekymringsverdig for the Clarets’ lille stall.

I de ti-femten påfølgende minuttene var det overraskende mange feilpasninger av Burnley. Schlupp, Barnes og Kightly kom til sjanser, men ingen av dem klarte å overliste forsvaret eller keeperen. Kampen ble punktert i det 77.minutt når innbytter Wood mottok en lang ball fra Knockaert, vant duellen mot Michael Duff og sendte avgårde en fantastisk salve fra 20 meter som gikk i nettet bak Tom Heaton. 2-0 til gjestene.

Kampen mistet gnisten for Burnleys del og det var lite som ble skapt fremover foruten halvhjertede sjasner.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Shackell, Baird, Kightly (Treacy 78), Arfield, Jones, Stanislas (Wallace 62), Vokes (Edgar 8), Barnes
Innbyttere: Cisak, Long, Stock, Lafferty

LEICESTER: Schmeichel, De Laet, ,Drinkwater, Morgan, James, Vardy (Wood 34), Schlupp, Knockaert, Mahrez (Hammond 86), Wasilewski, Nugent (Taylor-Fletcher 72)
Innbyttere: King, Dyer, Moore, Logan

Dommer: C Foy
Innbyttere: 16,794 (2,860)