Spissenes kveld og tre sterke poeng etter en utrolig snuoperasjon!

fulhamBurnley logo stor(Fulham 2-3 Burnley): Burnley tok en tidlig ledelse takket være Sam Vokes, men innen kvarteret spilt hadde Fulham tatt ledelsen takket være McCormack og Dembele. Burnley og Sam Vokes utlignet tidig i annen omgang, mens Gray ga the Clarets ledelsen tilbake etter timen. Det var spennende kamp, gode dueller, intens kamp om midtbanen og en kamp for spissene. Burnley vant for første gang siden 1980, 36 år!

David Jones ble byttet ut i forrige kamp og står over oppgjøret i London på grunn av en skade på Akilles-hælen, dermed fikk Fredrik Ulvestad sin første start i the Championship. Dean Marney varmet benken.

Burnley sto for kampens første mulighet når Ulven (2′) sendte en fin stikker til Vokes som var i offside og to minutter senere var det McCormack sin tur til å prøve ut, men kapteinens hansker gjorde jobben. I de 9.minutt kunne gjestene slippe jubelen løs; Scott Arfield sikret et hjørnespark på venstre side og samme mann leverte kula i feltet, der raget Sam Vokes høyest nærmest umarkert i feltet og sendte Burnley i ledelsen foran de tilreisende med sitt 11.mål denne sesongen. 1-0 Burnley.

Kun minutter senere kunne det ha stått 2-0 når Gray ble klippet ned av Michael Mandl like utenfor boksen og dermed ble det frispark til the Clarets i Joey Barton-land, midtbanespilleren (14′) tok løpefart, ladet kanonen og sendte avgårde en salve som fikk fansen til å holde pusten, men kula gikk like utenfor buret til Lonergan. Derimot løsnet det på motsatt side der Burnley ikke klarte å få ryddet opp etter Dembele som fant Ross McCormack (17′) og spissen utlignet for Fulham med sitt 18.mål denne sesongen og sitt 7.mot the Clarets. 1-1.

Det skulle få fra vondt til verre for the Clarets fem minutter senere (22′) når Garbutt leverer et fint innlegg i Clarets-boksen, der var Moussa Dembele som gjorde alt riktig og sendte Fulham i føringen. Et veldig svakt mål å slippe inn med Burnley-øyne og manageren hadde grunn til å være mistfornøyd. Burnley og Andre Gray (31′) fikk utlignet like etter halvtimen, men ballen gikk via hånden til toppspissen og ble annullert på korrekt vis.

Vokes (37′) og Cairney (39′) skapte sjanser før fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det tredje av disse burde Fulham ha ledet 3-1 etter en herlig kontring der Tunnicliffe, Cairney og McCormack samarbeidet godt og Cairney testet ut Tom Heaton som reddet mesterlig!

Etter sidebytte tok det ikke lang tid før Burnley var i angrep og Joey Barton ble klippet ned i feltet, straffe til the Clarets i det 48.minutt. Sam Vokes stilte seg foran krittmerket, løpefart, skudd, utligning og 2-2! Spissen andre mål for kvelden. Andre Gray fikk en hyggelig sjanse etter å ha blitt spilt fri av George Boyd, men spissen sendte kula like til side for mål.

Annen omgang var noe helt annet enn første, det ble tempo og hurtiget og mye bordtennis. Fulham fikk se mye til ballen og skapte flere muligheter med de største av McCormack (54′) og Garbutt (58′), men det hjalp lite mot Andre Gray. Spissen mottok kula i det 61.minutt like utenfor feltet og i duell med Madl utførte han en klassisk Gray-vending og befant seg plutselig på andre siden av Mandl, ladet kanonen og sendte kula praktfult forbi Lonergan. 2-3 og Burnley tok tilbake ledelsen!

Sjansene fortsatte på løpende bånd og Gray (69′) kunne ha satt inn sitt andre kort tid senere i en lignende situasjon, men sendte kula over. The Clarets skapte mange muligheter og ble stoppet mange ganger, det samme som hjemmelaget opplevde. Fulham satte inn friske bein mot slutten av omgangen og Burnley fikk litt mer å bryne seg på, men sto i mot presset fra Fulham. Kampens sluttminutter var ufattelig nervepirrende der hjemmelaget ga alt, men Burnley flekket tenner et par ganger også.

Det endte med en sterk Burnley-seier etter fem tilleggsminutter og kampen ble avgjort av spissene. McCormack/Dembele-duoen står i skrivende stund med 30 mål, mens Vokes/Gray har 31! Seieren ble også the Clarets første over Fulham på deres gress siden 1980 og ettersom Middlesbrough spilte uavgjort mot Rotherham, er det i skrivende stund fire poeng ned til nummer to.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield, Barton, Ulvestad (Marney 59), Boyd, Gray,Vokes.
Innbyttere: Robinson, Kightly, Taylor, Hennings, Tarkowski, Darikwa,
Gul kort: Boyd 70

FULHAM: Lonergan, Garbutt, Fredericks, Parker (Smith 82), Cairney, Madl, Tunnicliffe, Dembele, Burn (Ince 82), McCormack, Amorebieta.
Innbyttere: Richards, Lewis, Ream, Baird, O’Hara

Dommer: D. Whitestone