Seier ga tabelltopp

Doncaster RoversBurnley logo stor(Doncaster 0-2 Burnley): Det ble en treg start på Keepmoat der hjemmelaget startet best, men mistet etterhvert gnisten og the Clarets tok over. Etter flere forsøk løsnet det omsider like før pause når Vokes ble klippet ned i feltet og svarte med å sende Burnley i føringen fra krittmerket.

Etter sidebytte startet Burnley der de slapp og etter timen tok Doncaster gradvis over, men Burnley har Kieran Trippier med sine innlegg som sørget for the Clarets’ syvende strake seier.

Sjefen gjorde kun ett bytte fra forrige kamp; David Edgar erstattet Dean Marney som soner karantene, samtidig som Ryan Noble igjen fikk varme benken ved siden av Kevin Long. Hjemmelaget på sin side stilte med den talentfulle leiesoldaten Macheda i lagoppstillingen.

Ikke overraskende var det Doncaster som startet friskt, presset godt og kom til en stor sjanse allerede i åpningsminuttene (8′) med Frederico Macheda, men klarte ikke å overliste Tom Heaton. Gjestene fra Lancashire måtte kjempe om ballen, fikk etterhvert stadig bedre grep om omgangen, skapte fine muligheter og det var Ben Mee som sto for Burnleys første skuddforsøk i det 23.minutt, men skuddet fra 25 meter fløy like over tverrleggeren.

Kampens første kort gikk til leiesoldat Macheda like før halvtimen etter en hard duell med Ben Mee, der sistnevnte ble liggende nede og holdt seg til ankelen. Derfra og ut omgangen var det for det meste Burnley som sto for underholdningen på Keepmoat Stadium godt anført av kantspillerne.

Kampens andre gule gikk til James Coppinger etter en svært farlig duell der midtbanespilleren traff Trippier i ansiktet og var heldig som ikke fikk direkte rødt, men viktigere var at høyrebacken kom seg på bena og kunne fortsette kampen. Både Vokes, Ings og Jones kom til avslutninger på tampen av omgangen og det så ut til å bli en målløs omgang fram til Sam Vokes ble klippet ned i feltet i det 45.minutt.

Dommerne brukte ikke lang tid på å stoppe spillet og peke på krittmerket, samme mann stilte seg foran ballen, ladet kanonen, nederste hjørne, 1-0 til Burnley i det første tilleggsminutt (46′).

Det ble litt mer fartfylt start på annen omgang og duellene fortsatte fra begge lag, men det var Burnley som hadde et godt grep på omgangen. Trippier leverte som vanlig sine merkevare-innlegg fra kanten og bidro til å stresse Rovers-forsvarerne som hadde en god dag på jobb.

Etterhvert som timen passerte fikk Doncaster et lite grep, men heller ikke de klarte å utnytte sjansene. Danny Ings sto for omgangens store muligheter og kunne fort ha sikret seg hat-trick i løpet av tre minutter, mens Macheda kunne ha utlignet kvarteret før slutt.

Ings og Vokes fikk opp blodtrykket til bortefansen med en flott kontring som Arfield etterhvert brente, men Ings ble liggende nede etter en duell og trengte behandling.

Doncaster trykket virkelig på med flere gode sjanser og fikk Burnley til å vise sine forsvars-ferdigheter som levde opp til forventningene, selv om det til tider ble nervøst.

Kieran Trippier som imponerte på kanten sto for et herlig løp og leverte et kvalitets-innlegg som Sam Vokes fikk nesten en stuss på og Doncaster-keeper Turnbull som fikk en hånd på ballen, men kunne ikke annet enn å plukke den ut av nettet. Kieran Trippier punkterte kampen med 2-0 i det 87.minutt.

Fjerdedommeren signaliserte seks minutter tilleggstid, men det hindret ikke the Clarets fra å jage nok et mål og Vokes kom til to sjanser i kampen endte med en sterk seier til Burnley som tok over tabelltoppen!

BURNLEY: Heaton, Trippier, Mee, Shackell, Duff, Edgar, Jones, Arfield, Kightly (Treacy 88), Vokes, Ings (Stock 90+3)
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Noble, Stanislas, Noble
Gule kort: Shackell 82

DONCASTER: Turnbull, Quinn, Husband, Jones, Brown, Macheda, Cotterill (Duffy 60), Khumalo, Keegan (Robinson 75), Wellens, Coppinger.
Innbyttere: Maxted, Furman, McCullough, Bennett, Wabara
Gult kort: Macheda 29, Coppinger 35

Dommer: R East
Tilskuere: 7836 (1385 Burnley)