Ingen julegave på Burnley

middlesbrough fcBurnley logo stor(Middlesbrough 1-0 Burnley): Det var et skuffende Burnley-lag som kjempet i tøff motvind de første 45 minuttene der Ledesma ga fansen noe å juble for. I annen omgang tok the Clarets seg opp og skapte fine sjanser uten å utklasse Given og gikk på sesongens tredje tap.

Eneste endringen for Sean Dyche var en retur for Danny Lafferty som erstattet Ben Mee, mens Nick Liversedge erstattet Alex Cisak på benken.

Hjemmelaget startet friskt og finn kampens første sjanse allerede etter tre minutter med Adomah som skapte problemer med sin hurtighet og gjorde ting utfordrende for Burnley-forsvaret. Jutkiewicz og Ledesma kom til fine avslutninger også innen kvarteret var spilt – heller ikke de klarte å utnytte sjansene.

Lancashire-lagets første sjanse kom etter 17 minutter når en fin ball havnet hos Danny Ings, men toppscoreren klarte ikke å rette kula mot nettet og sendte kula utenfor. Woodgate prøvde seg fem minutter senere, men det ble ingen mål denne gang heller.

Tribunene kunne slippe jubelen løs i det 24.minutt når Emmanuel Ledesma fra god avstand klinket til og sendte lærkula i nettet og sendte hjemmelaget i føringen, men det må nevnes at skuddforsøket kunne og burde ha blitt avverget av Tom Heaton.

Etter halvtimen sto Dean Marney for Burnleys andre sjanse når han la inn en flott ball mot feltet der Sam Vokes var høyest og tvang fram en klasseredning av Shay Given, men tårnspissen ble korrekt blåst for offside.

Både Ledesma og Ings skapte muligheter utover omgangen, men det ble ingen flere mål innen dommerne blåste av omgangen.

En skal ikke se bort ifra at det ble en hårføner i garderoben, for det var et annerledes Clarets som løp ut på Riderside og ville vise hva de er gode for. Danny Ings kom til første sjanse etter tre minutter, men nok en gang var Shay Given i veien. Sam Vokes prøvde seg med et langskudd uten hell og like etter var Jutkiewicz nære en 2-0 – heller ikke han fikk fram et presist nok skudd.

Michael Kightly hadde tidvis det vrient på kanten og like før timen spilt ble leiesoldaten erstattet med hurtigtoget Junior Stanislas, mens hjemmelaget satte utpå Leadbitter minutter senere. Målscorer Ledesma prøvde seg like etter timen, men det var Lancashire-laget som var mest frempå og jagde utligning.

Det ble litt bekymringsfullt når Dean Marney måtte få behandling som heldigvis gikk bra, samtidig som flere trakk på smilebåndet når Sam Vokes fikk sin tredje trøye for kvelden. Noen kort, bytter og heiarop senere satte Lancashire-laget inn offensiv mot hjemmelagets forsvar som måtte være på vakt.

Innbytter Treacy leverte et herlig innlegg mot feltet der Dean Marney akkurat ikke fikk hodet på ballen fra fem meter og brente en strålende mulighet til å utligne. Treacy og Stanislas ga Burnley en ny offensiv dimensjon med flere gode innlegg, men en solid Given i buret ryddet unna det som var.

Fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter som ga Burnley håp og bidro halvsjanser, men det hjalp lite for the Clarets som utvidet deres svake borteform med sesongens tredje tap og falt samtidig ned til Play-Off-plassering. Tapet var også deres fjerde på 29 kamper.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Lafferty, Kightly (Stanislas 56), Marney, Jones, Arfield (Treacy 74), Ings, Vokes.

Innbyttere: Liversedge, Stock, Long, Edgar, Hewitt.
Gule kort: Jones 25, Arfield 66

Middlesbrough: Given, Ayala (Gibson 85), Varga, Whitehead, Emnes (Leadbitter 58), Woodgate, Ledesma, Friend, Adomah, Smallwood, Jutkiewicz (Main 70)
Innbyttere: Konstantopoulos, Williams R, Williams L, Butterfield
Gule kort: Varga 78

Dommer: M. Clattenburg
Tilskuere: 20.689 (1.387 Burnley)