Poengdeling på Turf Moor

Burnley logo storBrighton and Hove Albion FC(Burnley 0-0 Brighton & Hove): Første omgang besto av kjemping om ballen og et fåtall sjanser som sørget for at dommeren sendte lagene til pause målløse. Annen omgang startet litt mer livlig, men målene uteble til tross for helhjertede forsøk og godt angrepsspill endte det målløst på Turf Moor.

Ben Mee returnerte til startoppstillingen for første gang siden nyåret og erstattet Danny Lafferty som skadet seg i helgen, samme med Keith Treacy som brukte tiden på sidelinjen til å slikke sår. Kampen startet med ett minutts applaus for avdøde Arthur Bellamy.

Det var ingen pangstart på kampen og åpningskvarteret besto av to lag som trengte tid til å bli kjent med hverandre uten nevneverdig store målsjanser, men Burnley kunne vise til to forsøk – begge på hjørnespark. Under andre forsøk kom Kightly nære, men stolpen sto i veien og returen sendte Vokes kula rett på en Brighton-forsvarer.

The Seagulls fikk sin første hjørnespark midtveis i omgangen etter et langskudd fra Lopez som traff Jones, men heller ikke gjestene hadde noe særlig hell foran mål. Minutter senere kunne LuaLua ha sendt hjemmelaget i føringen, men en kvikk Tom Heaton avverget en mulig målsjanse med kjappe bein og reaksjon.

Omgangen kom seg etterhvert og stadig mer underholdning ble skapt på Turf Moor, men det forble målløst i det dommer Langford blåste av omgangen. Det ble ikke umiddelbart bedre etter sidebytte, men det tok ikke like lang tid for the Clarets å skape sjanser som i første omgang.

Burnley ble tildelt frispark tidlig etter sidebytte som David Jones sendte avgårde, og ballen traff Sam Vokes’ hode, men Kuszczak fikk en enkel jobb med å plukke opp kula. Hjemmelaget la ikke lokk på sitt ønske om å sette ballen bak den tidligere Manchester United-keeperen og prøvde seg, men Seagulls-forsvaret kom godt forberedt til Turf Moor.

The Clarets overbeviste kanskje ikke på forsøkene fra åpent spill, men var farlige på dødballer og da hjørnespark – like etter timen sendte Ings ballen videre til Duff som med tåa sendte ballen like utenfor. På motsatt side ryddet Clarets-forsvaret opp det de ble servert av gjestene.

Et tålmodig Burnley fikk en kjempesjanse med Sam Vokes’ hode kvarteret igjen, men keeper Kuszczak sendte ballen ut til hjørnespark – som det heller ikke ble noe av. Like etter ble det gjort et bytte for hjemmelaget; Ashley Barnes ble satt ut på mot sin tidligere klubb.

Byttet ga en frisk pust og the Clarets skapte flere sjanser på løpende bånd i en slags 4-3-3-formasjon der selv gjestene nesten sørget for mål imot seg selv med Forster-Caskey. Innbytter Orlandi fikk en kjempemulighet fem minutter før fulltid, men da var det Tom Heatons tur til å vise ferdigheter mellom stengene.

En kjempesjanse ble skapt i det klokken passerte fulltid der halve laget var involvert og kula havnet hos Barnes som på volley sendte ballen over buret til Kuszczak. Fjerdedommeren la til fire minutter, men det hjalp ikke på sluttresultatet på Turf Moor.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Kightly (Barnes 75), Jones, Marney, Arfield, Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Stanislas, Hewitt, Stock

Brighton: Kuszczak, Greer, Bruno, Upson, Ward, Andrews, Ulloa, Ince, Forster-Caskey, LuaLua (March 78), Lopez (Orlandi 67)
Innbyttere: Dunk, Calderon, Obika, Brezovan, Agustien
Gule kort: Ulloa 90

Dommer: O. Langford
Tilskuere: 11,054 (248 B&H)