Surt tap i PL-åpningen

Burnley logo storswansea city afc(Burnley 0-1 Swansea): En spennende første omgang i denne første Premier League-kampen ga noen fine muligheter, men endte målløs. Etter sidebytte tok den seg opp og begge lag skapte farlige sjanser uten å overliste Heaton eller Fabianski. Gudmundsson fikk sin debut med kvarteret igjen og viste fine takter, men Leroy Fers mål i det 82.minutt irriterte the Clarets. Flere gode sjanser av de burgudnder- og lyseblå fulgte, men ingen verdige et utligningsmål. Dermed endte det med et tap.

Burnley startet med kun et bytte fra forrige kamp i the Championship og det var Dean Marney som erstattet Joey Barton som tjener til sitt levebrød i Rangers og Skotland. Sommerens signering Johann Gudmundsson varmet benken i den første Premier League-kampen, mens Swanseas rekordsignering Fernando Llorente fikk sin debut for gjestene.

Det startet friskt på Turf Moor og Burnley var de som ville mest på eget gress med Sam Vokes som den største trusselen mot svanene. Gjestene skapte den første sjansen med som Ruthledge som foret Llorente etter ni spilte minutter, men Tom Heaton var med på notene og plukket enkelt opp ballen.

Et frispark minutter senere (11′) kunne ha sendt gjestene en tidlig ledelse, men et rutinert forsvar anført av fjorårets spiller Ben Mee sørget for at svanene jogget bort med hodene senket. David Jones sørget for kampens og the Clarets første hjørnespark uten annet utfall enn et innkast etter kvarteret.

Llorente og gjestene skapte en halvsjanse etter 21.minutt, men spanjolen klarte ikke å utnytte situasjonen og sendte ballen rett på keeper Heaton. Like etter sendte kapteinen kula på motsatt side av banen, der samarbeidet Gray og Vokes godt – uten at det ble noen mål. Kampen tok seg opp derfra, begge lag skapte fine muligheter som kunne ha resultert i mål. Kampens andre hjørnespark gikk også til hjemmelaget som Jones leverte fra flagget og det nesten et mål av innlegget, Fabianski måtte kaste ballen til side og til et tredje hjørnespark – denne gang uten hell.

Like før halvtimen fikk Andre Gray sin første sjanse i Premier League etter en Boyd-levering, men spissen sendte kula like over buret. Barrow (35′) skapte også en fin sjanse etter å ha duellert med Matt Lowton en kort stund, men skuddet var ikke noe å skryte av som gikk like over buret til Heaton. Swanseas første hjørnespark (40′) kom mot slutten av omgangen som the Clarets fikk klarert og kontret med Dean Marney, midtbanespilleren fosset fremover og hadde med seg Scott Arfield og Andre Gray (41′) , kula ble levert til Gray som ladet kanonen og fikk utfordret Fabianski med som presterte en god redning.

The Clarets fortsatte presset og skapte et par muligheter, mens gjestene sikret sitt andre hjørnespark. Routhledge la inn fra flagget, litt klabb og babb og et tredje hjørnespark, som Arfield avverget på streken. Fjerdedommeren la til et tilleggsminutt før dommer Jon Moss sendte lagene til pause.

Etter sidebytte var det gjestene som startet best og skapte flere sjanser i løpet av kort tid; Barrow (46′) og Noughton (51′) sto for sjansene. Kort tid etter ble Amat tildelt gult kort for å ha klatret på Gray like utenfor feltet, men frisparket til Jones gikk ut til et hjørnespark som nok skulle ha blitt et nytt hjørnespark, men endte med keepers ball. Kort tid senere levde Amat farlig nok en gang når han satt på ryggen til Gray i det spissen ble avblåst for offside – gullhår for spanjolen.

Sam Vokes (59′) leverte et utsøkt skudd og fikk Fabianski til å prestere en kjemperedning like før timen og the Clarets begynte å få overtaket på omgangen. Gjestene satt inn Sigurdsson like etter timen og Matt Lowton prøvde seg på et skudd etter et godt frarbeid av George Boyd, nok en gang var Fabianski mesterlig mellom stengene.

Sigurdssons første frispark i det 63. minutt endte med et hjørnespark som Fernandez kunne ha satt inn, men sendte ballen istedenfor på tribunen. Marney startet et fint angrep i det 71.minutt, fikk meg seg Ward som la inn, men verken Vokes eller Marney fikk utnyttet muligheten. Samme mann fulgte opp med nok en sjanse minuttet senere, denne gang var det Gray som prøvde å utfordre Fabianski, sistnenvte vant nok en gang. The Clarets første bytte ga islendingen Johann Berg Gudmundsson sin debut i det 75.minutt som erstattet Scott Arfield.

Arbeidsjernet fra Island brukte ikke lang tid til å vise seg på Turf Moor med fine takter. Fer bygget opp et angrep og fikk med seg Montero på kanten som brukte fart og la inn i feltet til Llorente som Heaton fikk hanske på, men Leroy Fer fikk satt returen i nettet og sendte gjestene i føringen på Turf Moor i det 82.minutt. 0-1 til Swansea.

Sean Dyche satte inn Lukas Jutkiewicz i sluttminuttene i en 4-3-3 og like etter ble det et hjørnespark til hjemmelaget. Gudmundsson leverte kula fra flagget, men dessverre ingen stor målsjanse. Marney skapte en god mulighet like før fulltid og ble klippet like utenfor feltet i det 90.minutt. Gudmundsson plasserte ballen, slo av en prat med kolleagene, fire minutter ble lagt til. Islendingens frispark traff muren og spratt til Dean Marney (banens spiller) som sendte kula mot mål, Fabianski presterte en kjemperedning!

The Clarets sendte alt de hadde mot gjestene som forsvarte seg med alle mann og i det siste tilleggsminutt fikk Burnley en gyllen mulighet til å utligne, men nok en gang var Fabianski i veien.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield (Gudmundsson 75), Marney, Jones (Jutkiewicz 87), Boyd, Gray, Vokes.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Tarkowski, Kightly, Ulvestad.
Gule kort: Jones 42, Ward 68, Lowton 80

SWANSEA: Fabianski, Amat, Britton (Sigurdsson 60), Fer, Llorente, Routledge (Rangel 87), Barrow (Montero 64), Cork, Naughton, Fernandez, Kingsley.
Innbyttere: Nordfeldt, Van Der Hoorn, Dyer, Fulton, Rangel
Gule kort: Amat 53, Fernandez 90

Dommer: Jon Moss
Tilskuere: 19.126