Hawthornes-forbannelsen opprettholdes

(West Brom 4-0 Burnley): The Clarets hadde ikke vunnet en ligakamp mot West Brom siden desember 1969 og skulle heller ikke denne gang klare oppgaven på the Hawthorns. The Baggies ga seg ikke før de hadde nettet hele fire ganger mot Lancashire-laget som fortsatt står uten seier på fremmed gress denne sesongen.

Før kampstart sto the Clarets med triste ni av ti tap not the Baggies og gjestene fikk den verst tenkelige starten når Matt Phillips satte inn kula fra kort hold i fjerde minutt. 1-0 til West Brom. Burnley våket etter hvert hvor de spilte bra og Jeff Hendrick fikk en kjempesjanse til å utligne for the Clarets, men sendte ballen like til siden.

Hjemmelaget lot seg ikke be to ganger når Salomon Rondon leverte et fint innlegg til James Morrison som ikke gjorde noen feil fra kort hold og økte ledelsen til 2-0 i det 16.minutt. Det dreide seg for det meste om the Baggies fram til halvtimen der både Phillips (19′), Morrison (21′) og Rondon (31′) kom til målsjanser. Stephen Ward pådro seg en smell like etter halvtimen og måtte få behandling på sidelinjen, men kom seg heldigvis på bena igjen og fortatte kampen.

I det 36.minutt viste Darren Fletcher ferdigheter når et dypt innlegg fra Phillips havnet i hans føtter og satte inn hjemmelagets tredje for kvelden, også han fra kort hold.. 3-0. Fram mot pause ble det lite annet enn noen frispark og et Burnley med senket hode.

Etter sidebytte valgte manager Dyche å bytte ut Steven Defour med Ashley Barnes i håp om å endre kampbildet, men det fortsatte i grunn i samme spor. Hjemmelaget var de som skapte flest sjanser og kom til flest muligheter. Etter timen spilt var det Jose Salomon Rondon sin tur til å skrive seg på scoringslisten, en pasning fra Allan Nyom havnet hos Rondon som sendte avgårde en salve som traff en Burnley-spiller på sin vei og i mål bak en utspilt Tom Heaton. 4-0 i det 64.minutt.

Innbytter Barnes (67′) prøvde seg på et skudd fra kort hold minutter senere, men skuddet gikk like utenfor. Noen bytter og flere hjørnespark senere valgte dommeren å blåse av kampen. Burnley står dermed fortsatt uten poeng på bortebane denne sesongen.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Arfield, Marney, Defour (Barnes 46), Hendrick, Gudmundsson (Boyd 79, Vokes (Gray 70).
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Kightly, Tarkowski.

WBA: Foster, Dawson, McAuley, Evans, Nyom, Fletcher, Yacob, Morrison (Gardner 83), Brunt, Phillips (McClean 75), Rondon (Robson-Kanu 79).
Innbyttere: Palmer, Olsson, Galloway, Leko. Referee: Mike Jones

Dommer: Mike Jones