Barton-magi i Turf Moor-gjenforening

(Burnley 1-0 Southampton): Oppgjøret på Turf Moor bød på en tam første omgang, men en underholdende annen omgang. Mange gode sjanser fra begge lag og en hyggelig gjenforening med Jay Rodriguez og Joey Barton, sistnevnte kunne ikke ønsket en annerledes retur til Turf Moor takket være et utsøkt frisparkmål i comebacket sitt!

Det startet med et tidlig press fra gjestene som skapte tre hjørnespark i løpet av kampens ti første minutter, men fikk aldri utfordret Heaton nevneverdig. Burnley kom mer til etter hvert, men fram til halvtimen var det meste av kampen preget av fellinger og frispark.

Kampens første store sjanse kom i det 35.minutt og var signert Dusan Tadic som fikk en fin stikker fra Nathan Redmond og var plutselig alene med keeper, men klarte å sende skuddet til side for mål. Det var i grunn en noe tam omgang, så da var det like så greit at dommeren sendte lagene til pause.

I annen omgang var Burnley mer på hugget der både Hendrick (53′) og Defour (55′) kom til fine muligheter. Tadic (55′) og Redmond (59′) sto for gjestenes muligheter før timen. Etter timen begynte det å bli litt mer interessant når tidligere Claret Jay Rodriguez ble sendt ut på sin tidligere hjemmebane. Midtveis i omgangen kunne Shane Long ha sendt the Saints i føringen etter et hjørnespark og Dyche valgte å la hjemmefansen få en gjenforening med Joey Barton.

Det valget skulle vise seg å være et sjakktrekk. The Clarets blir tildelt et frispark i det 78.minutt etter en felling av Jeff Hendrick, Joey Barton stilte seg foran ballen, tok løpefart og klinket til. 1-0 til Burnley og ellevill jubel på Turf Moor, for en comeback av 34-åringen!

Bertrand (82′), Vokes (86′) og van Dijk (88′) prøvde seg alle uten hell, så da ville Jay Rodriguez (90′) prøve seg og det ble spennende sluttminutter på Turf Moor. Shane Long (90+1′), Sam Vokes (90+1) og van Dijk (90+3) skapte store muligheter, uten å få lirket ballen i mål så da ble det en sterk seier over Southampton og Burnley klatret opp til en 10.plass på tabellen.

Ikke verst for et lag som kun kan vise til hjemmeseire og to bortepoeng. Seieren var deres fjerde strake hjemmeseier. Up the Clarets!

Burnley: Heaton, Ward, Keane, Mee, Lowton, Hendrick, Marney (Barton 73), Defour (Vokes 73), Boyd, Gray (Tarkowski 86), Barnes.
Innbyttere: Flanagan, Darikwa, Kightly, Robinson.
Gule kort: Marney 50

Southampton: Forster, Soares, Yoshida, Long, Tadic (Rodriguez 68), Romeu, Ward-Prowse, Van Dijk, Bertrand, Redmond, Hiojbjerg.
Innbyttere: Taylor, Martina, Stephens, Clasie, Reed, Sims. ‘
Gule kort: Yoshida 24, Romeu 68

Dommer: Paul Tierney
Tilskuere: 20,254