Super-Vokes sikret tre poeng!

(Burnley 1-0 Leicester): Turf Moor bød som alltid på underholdning og hjemmelaget var ofte et hestehode foran ved å skape flere sjanser og se mer til ballen. Det så lenge ut til å ende målløst, men innbytter Sam Vokes ville det annerledes og satte inn seiersmålet tre minutter før fulltid.

Som forventet var det få endringer i Burnley-laget og eneste byttet var Joey Barton som erstattet skadde Dean Marney og det var en spennende start på kampen med flere gode forsøk av begge lag. Barnes (1′ og 10′) var en trussel for the Foxes, mens Vardy sørget for å sysselsette Mee og Keane på motsatt side.

I det kampen passerte kvarteret på Turf Moor satt Burnley inn en sterk offensiv, men verken Boyd (15′, 17′, 20′), Barnes (17′), Gray (21′),Vardy (22′), Demarai Gray (26′) eller Albrigthon (30′) klarte å få hull på byllen. Det ble litt bekymringer etter halvtimen når Steven Defour ble skadt i det 34.minutt og måtte erstattet av Scott Arfield.

Oppgjøret åpnet seg etter skaden/byttet og de store sjansene uteble, men Barton fikk utfordret Schmeichel i det 39.minutt med et fint skuddforsøk som dansken reddet mesterlig. Noen halvsjanser fulgte fram til pause før dommeren valgte å sende lagene til pause.

I pause fikk Clarets-fansen en meget gledelig nyhet over høyttalerne; Robbie Brady signerte for Burnley for en rekordsum og skrev under en tre- og et halvt års kontrakt.

Annen omgang startet med et offensivt bortelag som jaget et mål, men ble hindret av et godt organisert Burnley-forsvar. Andre Gray (53′), Hendrick (53′), Boyd (54′) og Vadry (56′) sto for de større sjansene før timen var spilt. Etter timen fortsatte underholdningen på Turf Moor med kontringer og godt angreps- og forsvarsspill av begge lag der Burnley hadde et lite overtak og skapte litt mer enn de regjerende seriemesterne.

Når klikken viste 70 spilte minutter fikk Burnley skremmende mange store muligheter på to hjørnespark uten at Barnes (2x), Gray, Keane, Boyd, Hendrick eller Mee klarte å sette inn kula. I det kampen gikk mot de siste ti minutter sørget Barnes for en kjempesjanse før manageren valgte å sende Sam Vokes utpå. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk av Dyche.

Innbytteren brukte ikke mange minuttene før han skapte en stor sjanse i det 81.minutt etter en flott servering av spisskollega Andre Gray. Sistnevnte sørget for å skape flere store sjanser de påfølgende minuttene, men det var på hjørnespark i det 87.minutt Turf Moor skulle eksplodere. Et Scott Arfield-hjørnespark ble sendt i feltet, der raget Michael Keane høyest som videresendte ballen til Sam Vokes, innbytteren gjorde ingen feil og satte inn ballen! 1-0 til Burnley.

Seieren skulle dras i land, så da ble Hendrick ofret til fordel for James Tarkowski. The Foxes prøvde heltemodig å utligne de siste minuttene og de tre tilleggsminuttene som ble lagt til, men verken Musa (89′) eller Mahrez (90+3) klarte å sette inn ballen. Dermed fortsetter Burnley sin formidable hjemmeform og klatret opp til en sterk 9.plass på tabellen.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Barton, Hendrick (Tarkowski 88), Defour (Arfield 34), Barnes (Vokes 78), Gray. Su
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Gudmundsson, Flanagan.
Gule kort: Lowton 43

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Drinkwater, Ndidi, Mahrez, Gray (Musa 66), Albrighton (Okazaki 77), Vardy.
Innbyttere: Chilwell, King, Zieler, Mendy, Benalouane.

Dommer: Mike Dean