Skuffende poeng mot tabelljumbo Sunderland

(Sunderland 0-0 Burnley): Det var en jevn kamp mot tabelljumbo Sunderalnd der begge hadde nok muligheter til å dra i land seieren, i stedenfor ble det et «rettferdig» poeng og begge kan med god grunn påstå at de burde ha sikret tre poeng.

Burnley startet med et uendret lag mot tabelljumbo Sunderland, men fikk en liten boost på benken med Steven Defour tilbake og det startet friskt på Stadium of Light. Begge lag ville spille ball og begge ga klart uttrykk for at de spilte for å vinne med flere forsøk på hver side, men ingen mål.

Dommeren kom litt i fokus i det 26.minutt når Januzaj var uheldig og plantet albuen i ansiktet til Mee som ble liggende nede med neseblod, mens dommeren lot ballen gå; «fordel Sunderland». Kampen fortsatte med en del fram og tilbake, men det ble ingen mål i det kampen passerte halvtimen og fortsatte i samme spor fram mot pause. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men det ble ingen mål av den grunn.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som fikk en god start og i det 50 minutt skapte de en dobbeltsjanse takket være Januzaj og Larsson, men Heaton sto i veien. I det 62.minutt skrek Barnes etter straffe, noe som fikk Sunderland til å kontre – et godt angrep, men ikke like god avslutnint av Billy Jones som burde ha sendt hjemmelaget i føringen.

Arbeidsjernet Barnes hadde fått en del juling gjennom kampen og ble byttet ut med Vokes like etter timen. Spissen fikk ikke til nevneverdig mye på ti minutter, så da valge Dyche å sette inn Robbie Brady i tillegg. Det fortsatte å være jevnt og begge fortsatte å skape muligheter.

Vokes og Brady prøvde seg et par ganger i sluttminuttene, mens Arfield prøvde seg på et ganske fint hælspark før fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Det ble ett hjørnespark til hvert av lagene, men uten at de ble utnyttet og dermed endte det med poengdeling. Selv om ett poeng er viktig for begge, så vil begge lagene mene at de mistet to poeng.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd (Brady 73), Hendrick, Barton, Arfield, Barnes (Vokes 64), Gray.
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Defour, Westwood, Tarkowski.
Gule kort: Barton 23

Sunderland: Pickford, Jones, Denayer, O’Shea, Oviedo, Larsson (Khazri 77), Rodwell, Gibson (N’Dong 73), Januzaj, Borini, Defoe.
Innbyttere: Mannone, Djilobodji, Lescott, Manquillo, Honeyman.
Gule kort: Gibson 57, Borini 80, Jones 85