Tøff dag på Goodison Park

(Everton 3-1 Burnley): Everton på eget gress er ingen enkel utfordrer og Burnley sto imot Everton-offensiven ut første omgang ved å skape fine sjanser. Annen omgang startet med et Jagielka-mål etterfulgt av en Vokes-straffe, men hjemmelaget satte inn storoffensiven og fikk satt inn to mål, hvorav ene ble kreditert en uheldig Ben Mee.

Det startet relativt rolig på Goodison Park der Burnley fikk lirket inn et tidlig hjørnespark etterfulgt av en Lukaku-sjanse (5). Ashley Barnes var en konstant trussel og jobbet hardt, noe han nesten fikk uttelling for ved et par anledninger. Gueye (15 og 23), Keane (17) og Barnes (18) skaper sjansene før halvtimen da det virkelig tok seg opp. Vokes (31 og 33), Holgate (36)og Mirallas (43) skapte alle virkelig gode sjanser som burde ha gitt uttelling.

Foto. BurnleyFC.com

Etter sidebytte skjedde det litt mer for Everton sin del. Valencia (46) skapte den første muligheten, men fire minutter uti annen omgang blir hjemmelaget tildelt hjørnespark og ballen legges inn fra flagget. Williams rager høyest og stusser videre til Phil Jagielka om stanger inn kampens første mål. 1-0 til Everton i det 49.minutt.

Det var så vist hjemmefansen fikk roet ned blodtrykket og Burnley satte i gang et angrep. Sam Vokes leder an angrepet og blir noe uventet klippet ned bakfra av keeper Joel Robles i eget felt, dommeren kan lite annet enn å peke på krittmerket.

Sam Vokes stiller seg opp, tar løpefart og 1-1 på Goodison Park!

I det kampen var timen spilt skapte hjemmelaget tre sjanser på to muligheter av Mirallas (58 og 62). Først rett på Heaton, så minutter senere utfordrer ha

n Heaton igjen, som gir retur og på andre forsøk treffer han stanga. Burnley forsvarte seg godt, men måtte gi tapt i det 71.minutt når Mirallas serverte Ross Barkley som sendte kula mot mål, først traff den Keane, så Mee, så i mål bak en utspilt Heaton. 2-1 til Everton.

Fire minutter senere var det toppscorer Romelu Lukaku sin tur. Spissen mottar ballen av Leighton Baines, vender unna Michael Keane og setter kula i mål. 3-1 til Everton. Burnley fikk seg et støkk, men ga seg ikke og med tre minutter igjen kunne de ha redusert, men Ross Barkley reddet på streken – for andre gang i samme kamp. Det endte med et surt tap.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward; Boyd, Barton, (Westwood 86), Brady, Vokes (Gray 73), Barnes (Agyei 83).
Innbyttere: Pope, Flanagan, Tarkowski, Defour, Westwood.

Everton: Robles, Holgate, Jagielka, Williams, Baines, Gueye (Valencia ht), Schneiderlin, Mirallas (Barry 75), Barkley (Lookman 91), Davies, Lukaku.
Innbyttere: Stekelenburg, Calvert-Lewin, Pennington, Kenny.
Gule kort: Gueye, Barkley

Dommer: Mark Clattenburg
Tilskuere: 39.328