Straffet av West Ham

Burnley logo storwest_ham_united_fc(Burnley 0-2 West Ham):  Lancashire-laget dominerte første omgang med godt spill, raske overganger og godt spill, men klarte ikke å sette ballen i mål. Etter sidebytte var det London-laget som startet best, men klarte ikke å holde det gående lenge.

Dommeren trengte tydeligvis oppmerksomhet ved å tildele en svært kontroversiell straffe til gjestene kvarteret før fulltid som Taylor satt inn, men gjorde alt rett på overtid når straffe nummer to ble tildelt.

Som forventet ble det flere endringer i lagoppstillingen, Stock, Edgar, Stanislas, Treacy og Long fikk alle spille mot the Hammers.

Det startet rolig med to lag som brukte åpningsminuttene til å bli kjent med hverandre og etterhvert som spillerne ble varme i trøya begynte angrepene smått å komme til livs. Trippier var som alltid farlig på kanten med sine innlegg, mens Mee var involvert i det meste som skjedde fremover på venstrekanten.

I det kampen passerte ti spilte minutter begynte det å bli alvorlig på Turf Moor hvor tidligere Hammers-spiller Stanislas kom til en god sjanse som keeper Adrian sendte ut til hjørnespark – fra flagget var Ings nære, men heller ikke han fant nettet. Stock som har slitt med spilletid denne sesongen, var meget og storspilte på midtbanen.

The Clarets var tålmodige, bygget angrepene fra de bakre rekker og jobbet seg fremover med god ballbesittelse og høyt press. Ting gikk ikke på skinner for gjestene fra London den første halvtimen, men de kom seg etterhvert med noen mindre muligheter.

Kampens største sjanse kom i det 39.minutt når Kieran Trippier la inn fra kanten og fant Sam Vokes som var høyest og sendte kula i stolpen – i offside. Stanislas gjorde også et siste forsøk på et sent mål, men det ble en målløs omgang  i det dommeren blåste i fløyta.

Sam Alladyce byttet ut Diame og erstattet midtbanespilleren med Collison like før annen omgang skulle sparkes igang og byttet til en noe mer offensiv taktikk (3-4-3) med Joe Cole som en slags hengende spiss og offensiv midtbanespiller. Endringen ga respons fra gjestene som så mye til ballen i åpningsminuttene og var klart det farligste laget.

The Clarets er ikke kjent for å la seg pille på nesen, men hadde vansker mot et veldig aggressivt West Ham som fikk ballen i mål takket være Joe Cole, men linjedommeren blåste korrekt av for offside. De lilla- og lyseblå brukte litt over ti minutter på å knekke Hammers-nøtten og rundt timen begynte det å jevne seg ut.

Noen minutter etter timen, sørget Ings for et frispark rundt 25 meter unna som Trippier prøvde seg på, men backen traff kun tverrleggeren. Det ble mye fram og tilbake på banen, men i det 74.minutt ble Shackell «syndebukken» og West Ham ble tildelt straffespark. Taylor gjorde ingen feil og ga gjestene ledelsen, men selve dømmingen var en direkte tragedie da kapteinen traff ballen først.

Kampens ti siste minutter var preget av et noe frustrert Burnley som satset alt og satte inn leiesoldat Kightly som ikke trengte lang tid på å vise seg. Noen fine innlegg og fartsfylte løp utfordret the Hammers som klarte å stå imot.

I det andre tilleggsminutt tok Treacy et rødt kort for laget ved å klippe ned Nolan som innbytter Collison satte inn i det tredje og siste tilleggsminutt. Dermed ble det cup-exit for the Clarets.

Burnley: Heaton, Mee, Long, Shackell, Trippier, Treacy, Edgar (Nolan 90+1), Stock, Stanislas (Kightly 83), Vokes, Ings.
Innbyttere: Kightly, Lafferty, Noble, Duff, Howieson, Hewitt, Liversedge.
Gule kort: Shackell 75
Rødt kort: Treacy 90+2

West Ham: Adrian, Tomkins (Nolan 70), Maiga, Taylor, O’Brien, Diame (Collison 46), C Cole (Downing 59), J Cole, Potts, Ruddock, Chambers.
Innbyttere: Morrison, Spiegel, Tombides, Fanimo

Dommer: R Madley
Tilskuere: 14.367 (2.070 W.H)