Snudde trenden med herlig seier over the Cherries

(Burnley 3-2 Bournemouth): En forrykende kamp, topp underholdning og en god dose mål sørget for at Burnley fikk snudd en lei form til en etterlengtet seier takket være mål av Hendrick og Ward på fire minutter. George Boyd satte inn the Clarets tredje, men gjestenes forsøk var ikke nok og dermed var Turf Moor fansen vedlig fornøyde med seier over sin tidligere manager.

The Clarets tok imot sin tidligere manager Eddie Howe med en varm velkomst, men det tok ikke lang tid før støvet etter minnene hadde lagt seg og dommeren blåste i gang alvoret med Tom Heaton mellom stengene for hjemmelaget.

Det startet friskt og begge skapte sine sjanser i åpningsminuttene; Gosling (4′ og 11′), Vokes (5′), Afobe (6′) og Smith (10′) prøvde seg før jubelen kunne slippes løs på Turf Moor. I det 13.minutt fosser the Clarets fremover etter en herlig pasning av Matt Lowton som fant Jeff Hendrick, midtbanespilleren gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i føringen. 1-0 på Turf Moor.

Adrenalinet hos hjemmefansen fikk så vidt roet seg. før pulsen var i taket igjen. Stephen Ward prøvde seg på etter kvarteret uten hell, men fikk hull på byllen to minutter senere når han snappet opp en løs ball i feltet og satte den i nettet bak Boruc i det 17.minutt. 2-0 til Burnley.

Ake (18′), Vokes (20′) og  Cook (22′) skapte noen sjanser før omgangen fikk et litt mer voldelig preg. Ward (24′) trengte behandling på sidelinjen og et par litt «feil timede» taklinger fant sted etter fulgt av en god del frispark. To minutter på overtid fikk the Cherries litt lønn for strevet og Bendik Afobe reduserte. 2-1.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor; med full underholdning. Vokes (46′), Afobe (47′), Smith (50′), Barnes (56′) og Cook (59′) prøvde seg før timen. Noen bytter fant sted i løpet av denne perioden og forsøkene sjansesløseriet kom på løpende bånd; Barnes (61′ og 71′) og Gray (69′) gjorde så gode de kunne, men det var løpsmaskinen George Boyd som skulle få juble. En pasning av Andre Gray havnet hos vingen som ikke gjorde noen feil og økte Burnley ledelse til 3-1 i det 75.minutt.

Gjestenes leiesoldat Jack Wilshere var en konstant trussel etter innhoppet og var en godt angrepsvåpen. Det ble mye fram og tilbake på banen der begge lag hadde sine muligheter. Nok en gang fikk the Cherris gjennomslag for sine forsøk på overtid, denne gang var det Charlie Daniels som fikk satt inn deres andre for kvelden etter en pasning fra Marc Pugh i det 91.minutt.

Bournemouth prøvde å få inn et utligningsmål med et massivt press fram mot fulltid, men lykkes ikke og dermed fikk Burnley snudd en lei tapsrekke på tre strake tap til en etterlengtet seier.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield, Marney, Hendrick, Defour (Barnes 55), Boyd (Tarkowski 90), Vokes (Gray 55).
Innbyttere: Flanagan, Kightly, Bamford, Robinson
Gule kort: Arfield 54, Boyd 70

BOURNEMOUTH: Boruc, Francis, Cook, Ake, A Smith, Arter, Gosling (King 72), Daniels, Fraser (Pugh 81), Afobe, Wilson (Wilshere 60).
Innbyttere: B Smith, Federici, Mings, Ibe
Innbyttere: Arter 34

Dommer: M Atkinson
Tilskuere: 19,680 (1,429)