Kun et poeng mot Hull

(Hull 1-1 Burnley): Det var jevnt på KC Stadium der begge lag skapte fine muligheter der Burnley hadde de største sjansene, men midtveis i annen omgang tok Hull ledelsen etter et Huddlestone-straffe takket være en uheldig Michael Keane. Keane svarte minutter senere ved å utligne. Barnes fikk sitt andre gule to minutter på overtid og gjestene måtte stå imot litt press mot slutten, men det endte uavgjort.

Burnley startet med samme mannskap som sikret et sterkt poeng mot Chelsea i forrige runde og var på hugget fra avspark. Ex-tigerne Brady (4′) og Boyd (5′) prøvde seg i en tidlig fase, etterfulgt av frispark, innkast og mye Ashley Barnes-aktivitet på kanten som resulterte i høy fløyte-aktivitet.

Hjemmelagets Maloney (14′) skapte Hulls første sjanse like før kvarteret, men truet ikke Heaton nevneverdig. Fram mot halvveis i omgangen fortsatte det med noen offside og en håndfull halvsjanser før Brady (25′) fikk en fin mulighet til å sende the Clarets i føringen, men sendte kula over keeper Jakupovic.

Hull økte trykket og fikk se mer til ballen, men fikk ikke brutt ned et kompakt Burnley-forsvar. Robbie Brady og George Boyd skapte hodebry for Hull-forsvaret, men pasningene var ikke presise nok for verken Gray eller Barnes. Hulls Maguire pådro seg en smell i kneet og trengte behandling på sidelinjen, men kom seg etterhvert utpå banen igjen, noe som lettet presset på Hull-manager Marco Silva som ikke hadde mange forsvarer å velge mellom.

Mee (38′) og Barnes (38′) kom til gode muligheter på et Brady-frispark, mens Grosicki (40′) fikk prøvd seg på et frispark minutter senere. Det virket stadig mer lovende for Burnley med et Brady-frispark (42′) etterfulgt av et hjørnespark, uten at avslutningene ga resultat. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter uten at det hjalp på resultatet og dermed sendte dommer Atkinson lagene i garderoben.

Ettersidebytte var det hjemmelaget som skapte den første muligheten, men innlegget fra kanten gikk over alt og alle, etterfulgt av et Hull-press som tvang Burnley til å forsvare seg godt. De gangene Burnley prøvde å svare var linjedommeren med sitt flagg raskt oppe og satte effektiv stopper for deres forsøk.

I det 55.minutt fikk Burnley en stor mulighet når et klarert forsøk havnet hos Barnes som klinket til fra vel 20 meter og sendte kule like utenfor sidestolpen. Andre Gray sørget for en like god sjanse tre minutter senere, også han sendte ballen like til side for mål. Burnley nærmet seg en etterlengtet nettkjenning og fulgte opp med flere kontringer mot nedrykkstruede Hull.

På motsatt side var Kamil Grosicki (61′) nære et mål, men polakkens avslutning var ikke presis nok. Etter tre mislykkede Hull-hjørnespark i det 64.-65.minutt satt Marco Silva utpå friske bein for tigerne. I det 70.minutt brukt Michael Keane armen på et hjørnepark og dommeren pekte på krittmerket, til tross for en heltemodig Tom Heaton redning, Barnes ble tildelt gult kort for munnbruk.

Tom Huddlestone stilte seg foran krittmerket og sendte kula til venstre, Tom Heaton fikk hånda på ballen som allikevel klarte å lirke seg gjennom hanskene og i mål. 1-0 til Hull i det 72.minutt. Burnley økte et gir og fosset fremover; Brady (74) skapte en kjempesjanse som ble avverget av Maguire i siste liten og hjørnespark til Burnley. Samme mann leverte ballen og fant en umarkert Michael Keane som dempet kula på brystet og klinket til. 1-1 i det 76.minutt.

Elmohamady pådro seg en smell med ti minutter igjen og ble byttet ut kort tid senere, mens Burnley sendte ut Vokes, Tarkowski og Arfield – signalet var klart; tett igjen bak og prøv å ta ledelsen. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det andre av disse fikk Barnes sitt andre gule for kvelden, et meget billig et sådan, etter en duell og dermed måtte spissen jogge i garderoben. Hjemmelaget skapte et par muligheter derfra og mot kampslutt, men det ble ingen mål og dermed ble det poengdeling mot Hull.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Barton, Westwood (Tarkowski 85), Brady (Arfield 88), Barnes, Gray (Vokes 85).
Innbytere: Robinson, Flanagan, Darikwa, Agyei.
Gule kort: Westwood 39, Barnes 71 + 92
Røde kort: Barnes 92

Hull City: Jakupovic, Elabdellaoui, Robertson, Maguire, Ranocchia, Elmohamady (Hernandez 81), Huddlestone, N’Diaye, Maloney (Meyler 67), Grosicki, Mbokani (Niasse 67).
Innbyttere: Marshall, Diomande, Tymon, Bowen.
Gule kort: Huddlestone 54

Dommer: Martin Atkinson