Mål og kontoversert endte i tap

(Swansea 3-2 Burnley): Hjemmelaget fikk en pangstart på kampen med et fint mål av Llorente, men fem minutter senere fikk Burnley en kontroversiell straffe som Andre Gray utnyttet til det fulle og dermed sto det igjen likt. Sjansene fortsatte på løpende bånd, men det var først etter timen at Gray viste magi og sendte Burnley i føringen. Martin Olsson like det dårlg og utignet minutter senere. På overtid dukket Fernando Llorente opp og satte inn utligningsmålet på noe kontroversiellt vis.

Veteranen Paul Robinson startet oppgjøret mellom stengene grunnet Tom Heatons sykdom, noe som banet vei for Ben Mee som kaptein. Jeff Hendrick var tilbake fra karantene og erstattet Ashley Westwood i hjertet av midtbanen.

Kampens første ti minutter besto for det meste av fram- og tilbake på banen med positivt innslag av offensiv og defensiv fotball, dommeren la lista høyt som også la opp til mer uavbrutt spill. Kampens første og store dobbeltsjanse kom i det 10.minutt på et Swansea-frispark der hjemmelaget traff stolpen to (!) ganger på rad. Minuttet senere fosset hjemmelaget fremover og et fint Fer-innlegg fra høyre havnet i feltet og rett på hodet på Fernando Llorente (12′) som ikke gjorde noen feil og sendte Swansea i føringen. 1-0.

Burnley prøvde å svare like etterpå, men Jeff Hendricks skuddforsøk (13′)  gikk rett på keeper Fabianski. I det 18.minutt etter klabb og babb i Swansa-feltet blåste dommerne og pekte på straffemerket etter et frispark – avgjørelsen var noe kontroversiell da vet var usikkert hvem som brukte hånda i feltet, men straffe ble det. Andre Gray stilte seg foran ballen, tok løpefart og 1-1. (Reprisebildene viste at det var Sam Vokes sin hånd..)

Fram mot halvtimen hadde begge lag sine muligheter til å ta føringen og det fortsatte med fram- og tilbake på Liberty Stadium. Det ble en del sjanser fram mot pause også, men ingen av lagene fikk hull på byllen og nærmest var Llorente i det 45.minutt – skuddforsøket ble avverget på streken av Matt Lowton. De ble ingen flere store sjanser og dommeren sendte lagene i garderoben etter to tilleggsminutter.

Annen omgang startet med et voldsomt press fra hjemmelaget og innen det var spilt åtte minutter hadde svanene skapt to store sjanser, ene ble reddet av kaptein Mee – bak Robinson, mens andre gikk like til side for Robinson. Like etter timen viste Burnley magi; et langt innlegg fra forsvaret ble sendt mot Swansea-feltet, Sam Vokes raget høyest i luften og stusset ballen videre til Andre Gray som dempet på brystet, vendte og klinket til på direkten – rett bak Fabianski. 2-1 til Burnley i det 61.minutt!

Scott Arfield ble etterhvert sendt utpå og erstattet Brady som hadde jobbet bra i over en time. Hjemmelaget jobbet framover og Sigurdsson som hadde storspilt gjennom hele kampen sendte en fin stikker til Martin Olsson på løp og selv med press fra forsvaret, klarte å sendte kula i nettet og utligne for Swansea. 2-2 i det 69.minutt. Friske svane-bein på banen og blod på tann sørget for flere angrep og heltemodig defensiv jobb.

Med ti minutter igjen av ordinær tid sende sjefen utpå Tarkowski og Westwood, et bytte som tettet igjen midtbanen. I det kampen nærmet seg fulltid fikk hjemmelaget to hjørnespark og nok en gang var Ben Mee helten med en redning på streken i det 89.minutt! Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og ga håp til begge lag om et viktig seiersmål. Og slik ble det. I det 91.minutt fosset Caroll fremover og la inn kula i feltet, der var Fernando Llorente som dyttet vekk Ben Mee i luften og satte inn 3-2-målet med hodet.

I det dommeren blåste av kampen kunne lagene konstatere at det har blitt scoret mer mål i dette oppgjøret enn i de tre siste møtene sammenlagt.

Burnley: Robinson, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Barton (Westwood 79), Hendrick, Brady (Arfield 65), Vokes (Tarkowski 79), Gray.
Innbyttere: Pope, Flanagan, Darikwa, Agyei.
Gule kort: Ward 9, Mee 53

Swansea: Fabianksi, Naughton (Rangel 88), Fernandez, Mawson, Olsson, Narsingh (Ayew 72), Cork, Carroll (Amat 90+3), Sigurdsson, Fer, Llorente.
Innbyttere: Nordfeldt, Britton, Routledge, Borja.
Gule kort: Fer 56

Referee: Anthony Taylor