Poengdeling i åpningskampen

(Burnley 2-2 Watford): Sesongens første kamp startet med en oppmuntrende prestasjon i første omgang av the Clarets ble snytt for straffe, men måtte bite i det sure eplet da Forsyth puttet inn åpningsmålet like før pause. Etter sidebytte startet hjemmelaget like entusiastisk og igjen var det svakt spill som sørget for nok en scoring imot. Hjemmelagets debutant Keith Treacy fikk en drømmestart da han bidro til 1-2-målet og nikket inn 2-2 minutter senere!

Mens Burnleys U18-lag vant overlegent 5-0 over Morecambe tidligere på dagen, hadde ungguttene satt standarden og førstelaget måtte vise hva de var gode for. Manager Howe lot derfor som anmodet flere spillere få sin debut, Mee og Trippier ga begge solide oppvisninger i sine forsvarsposisjoner, mens Trippier fikk varme benken fra start.

I forkant av kampen ble legende James «Jimmy» McIlroy tildelt riddermedaljen; Order of the British Empire (Den britiske imperieordenen)  på Turf Moor til fansen utrettelige applaus og uttrykket sin hyllest til legende, som har fått oppkalt en tribune-del etter seg for13 års tjeneste for Turf Moor-klubben på 50-og tidlig 60-tallet.

Dommeren blåse i fløyta og lot både fans og spillere glede seg over en etterlengtet sesongstart. Leiesoldatene fra Manchester City virket svært aktive og pløyde unna det som var retning Lee Grant i buret, samtidig som presset økte fra the Clarets-spillerne som foret Pato og Jay-Rod med flere gode innlegg og i lag produserte fire sjanser innen kvarteret spilt.

Nærmest kom arbeidshesten Pato midtveis i omgangen, men venstrefoten til angriperen sendte ballen like utenfor, fremfor i nettet. Kollektivt sett gjorde Burnley det bra, både fremover og bakpå, mange gode sjanser bla skapt fra høyre, venstre og midten – hjemmelaget hadde god kontroll og virket nærmere en ledelse, enn det gjestene gjorde – til tross for Iwelumos forsøk i det 26.minutt.

Det var også tydelig å lese gjestenes taktikk som var å sende lange baller mot spissene, Iwelumo og Sordell. Etter halvtimen kom første kontroversen, da Jay Rodriguez ble klippet ned like innenfor feltet, men dommeren pekte på frispark like utenfor: frisparket resulterte i hjørnespark som igjen resulterte i utspill fra keeper. Omgangens siste ti minutter ga flere- og farligere sjanser som i høy grad involverte backene offensivt, men det var gjestenes Forsyth som sørget for omgangens eneste mål etter fint, men svakt forarbeid av Sordell i det 46.minutt.

Etter sidebytte tok manager Howe ut Paterson og lot Austin prøve seg på topp sammen med Jay-Rod. Laget fikk tydeligvis noen kloke ord til rådighet i garderoben, for det var et entusiastisk lag som jobbet iherdig etter et utligningsmål og det var innbytter Austin som fikk omgangens første sjanse i det 50.minutt etter flott forarbeid av Trippier som helt klart har vært en trussel fremover for de lilla- og lyseblå i løpet av kampen, samtidig solid bakover.

Jay-Rod jaktet sesongens første scoring og fikk flere sjanser på rappen uten hell kort tid etter og frustrasjonen ble stadig større for de lilla- og lyseblå, til tross for en stadig mer bekymret Scott Loach i Hornets-buret. Midtveis i omgangen fikk Keith Treacy sin debut for the Clarets og ut måtte Wade Elliott som ikke var alt for glad for byttet.

Innbytteren viste hvorfor han ble hentet til Burnley like etter sin inntreden med å involvere seg i et flott angrep, men som så mange ganger tidligere denne omgangen, endte sjansen i åpent spill. Derimot var det gjestenes Mark Yeates om sørget for 2-0 minutter senere, og nok en gang var det svakt spill som sørget for at the Hornets øker ledelsen etter 70.minutt. Debutanten Treacy gjorde ingen feil kort tid senere da han videresendte et Trippier-frispark, ballen sneiet Charlie Austin og havnet i nettet;  1-2 etter 77. spilte minutter.

Treacy var så utrolig nære minuttet senere , men ballen gikk like utenfor, derimot måtte han vente fem minutter før han kunne putte inn sitt debutmål! Keith Treacy sendte ballen i nettet med hodet etter et helt enkelt innlegg fra Ross Wallace i det 84.minutt og utlikner for the Clarets til fansen store ekstase! Fjerdedommeren la til fire minutter og debutant Ben Mee ble kåret til banens spiller.

Burnley: Grant, Trippier, Fox, Amougou, Mee, McCann, Wallace, Marney, Rodriguez, Paterson (Austin 46), Elliott (Treacy 65).
Innbyttere: Jensen, Edgar, Bartley
Gult kort: Amougou 53

Watford: Loach, Dickinson, Eustace, Taylor, Mariappa, Yeates, Iwelumo (Iwelumo 68), Forsyth, Doyley, Jenkins, Sordell.
Innbyttere: Gilmartin, Mirfin, Mingoia, Massey.
Gult kort: Doyley 90

Dommer: Mark Brown
Tilskuere: 14.617