Cornet-dobbel ga poeng mot the Saints

(Southampton 2-2 Burnley): Cornet sørget for en pangstart for Burnley, men å holde på ledelsen har vist seg vanskelig for the Clarets og tidlig i annen omgang var the Saints i føringen etter mål av Livremento og Broja. Cornet brettet nok en gang opp ermene og utlignet innen timen var spilt.

Dyche gjorde kun ett bytte fra City-tapet der Charlie Taylor erstattet Erik Pieters på venstreback, mens Ralph Hasenhüttl stilte med samme mannskap som slo Leeds i forrige kamp.

Kampen startet med to lag som brukte noen minutter på å bli kjent med hverandre. De store mulighetene uteble, men det hindret ikke lagene å prøve seg på et stemningsfullt Saint Mary’s Stadium. Kampens første mulighet sørget Theo Walcott etter ti minutter, men Taylor vartet opp med en solid blokkering.

I det 11.minutt fikk Burnley kampens førte innkast og etter en del ballberøringer havnet ballen på motsatt side. McNeill fant Lowton på kanten som la inn i feltet.

Der var hodet Maxwell Cornet fullstendig umarkert! Ivorianeren skallet ballen videre mot lengste stolpe, som på vakkert vis spratt i mål og Burnley var i føringen! 1-0 i det 12.minutt!

McNeil (16′) kunne fort ha økt ledelsen minutter senere, men skolissen endret skuddretningen og forsøket ble aldri vanskelig for keeper McCarthy. Charlie Taylor slet litt mot Livramento på venstre side, mens Perraud slet mot Lowton og McNeill på motsatt kant.

Hjemmelagets Broja sørget for hodebry i Burnley-forsvaret der Collins og Tarkowski vartet opp med mange gode klareringer og dueller mot angriperen. Midtveis i omgangen fikk the Saints et lite grep om kampen og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. Elyounoussi (28′), Wood (32′), Walcott (36′), Redmond (37′) noterte seg spennende muligheter. Sistnevnte bommet faktisk på åpent mål fra tre meters hold. Presset økte fælt.

Livramento (39′) traff stolpen, men til forskjell fra Cornet sitt skudd, så spratt denne ut. Minuttet senere ble hjemmelaget tildelt hjørnespark. Redmond la inn fra flagget og der var 18-årige Tino Livramento som nikket inn 1-1! Fra Burnleys sitt ståsted var dette helt klart et svakt mål å slippe inn. Etter noen halvhjertede forsøk og to tilleggsminutter sendte dommeren spillerne i garderoben.

Annen omgang startet uten noen bytter, dog med noen taktiske endringer med spillernes plasseringer. Burnley har ikke imponert noen denne sesongen og spesielt ikke når det gjelder å holde på ledelsen. Det ble derfor ingen sjokk når Southampton og Broja sørget for å snu kampen og ta ledelsen. Tarkowski sendte en forferdelig svak pasning rett i bena på Diallo, midtbanespilleren svarte med ås ende en lang pasning til Armando Broja på løp. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper og sørget for 2-1 til hjemmelaget i det 50.minutt. Historien fra forrige sesong gjentok seg.

Det pågikk aktivitet på benken og alt lå til rette for et innhopp for Rodriguez når Maxwell Cornet nok en gang brettet opp ermene. Lowton sendte en lang ball mot Wood, som brystet ballen videre til Westwood. Midtbanespilleren sendte en herlig stikker til Cornet på løp som klinket til fra 25 meters hold og utlignet i det 55.minutt! For et skudd og håpet var tilbake i Burnley-leiren! Jay fikk beskjed om å vente litt til.

Burnley fikk blod på tann og begynte å sende stadig flere angrep mot hjemmelaget. McNeil (61′), Redmond (62′) og Westwood (64′) noterte seg alle gode forsøk før Jay ble sendt utpå.

Jay erstattet Cork. Begge har over 100 kamper for Southampton. Livramento som var en konstant trussel ble tvunget til en mer anonym rolle av Burnley og gjorde han mindre farlig.

Det ble litt bekymring blant bortefansen- og spillerne når Cornet ble liggende ende i det 75.minutt. Litt behandling senere ble Cornet erstattet av Berg Gudmundsson. Tilsynelatende var det snakk om en krampe og ikke noe bekymringsverdig.

Både Stuart Armstrong og Che Adams ble sendt utpå, men det var Berg Gudmundsson (80′) som var først ute med et målforsøk. Rodriguez (81′ og 84′), Livramento (82′) og Diallo (83′) prøvde seg. A.Armstrong og Vydra ble sendt utpå i sluttminuttene og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

Begge lag forsvarte seg godt mot hverandres angrep, men det ble poengdeling på St. Mary’s.

Southampton: McCarthy, Livramento, Bednarek, Salisu, Perraud, Elyounoussi, Diallo, Romeu, Walcott (S.Armstrong 74), Broja (Adams 78), Redmond (A.Armstrong 88)
Innbyttere: Forster, Lyanco, Valery, Walker-Peters, S.Armstrong, Djenepo, Tella, Adams, A.Armstrong
Gule kort: Elyounoussi 80

Burnley: Pope, Lowton, Collins, Tarkowski, Taylor, Brownhill, Westwood, Cork (Rodriguez 69), McNeil, Wood (Vydra 90), Cornet (Berg Gudmundsson 76)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Long, Pieters, Berg Gudmundsson, Lennon, Barnes, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Cork 42, Rodriguez 70, Westwood 71