Vinterens ryktebørs

Redaksjonen samler balløyas rykter rundt Burnley FC.

Inn

Jordan Jones
Antageligvis en av de mest sannsynlige overgangene denne vinteren gjelder 23-årige Jordan Jones fra Kilmarnock. Jones foretrekker å spille på venstre kant/ving, men kan også bekle en mer offensiv rolle på midtbanen. Har imponert for skottene denne sesongen med sin hurtighet og ferdigheter med ball og det har blitt tre mål og tre målgivende på 25 kamper, noe som ble belønnet med landslagspill for Nord Irland.

Jordans kontrakt går ut i sommer, noe som kan fremtvinge en overgang i januar eller en ny kontrakt med Kilmarnock. Overgangssummen skyter ikke i taket av den grunn og det anslås at Jones kan hentes for £2m. (31.12)

Både Norwich og skotske Rangers er også interesserte i 23-åringen, der sistnevnte la inn et bud på £500.000 som ble pent avslått av Kilmarnock, samme nettsidemelder at Burnley må legge belage seg på å legge £1m på bordet. (7.1)

Georges-Kevin Nkoudou
Tottenhams 22-årige franskmann ble hentet til London i 2016 etter å ha imponert i Marseille, men har ikke klart å etablere seg på Mauricio Pochettinos lag – enda. Franske aviser skriver at en låneavtale ut sesongen er nær forestående, men styreformann Daniel Levy satte ned foten for en klausul som åpnet for kjøp etter endt låneopphold. For spillerens del er det betryggende og et signal at han er ønsket for the Spurs. Venstrevingen har i følge L’Eqipe takket nei til forespørselen fra West Brom, St. Etienne, Malaga, Fiorentina og Real Betis. (9.1)

Kamil Grosicki
Med Robbie Brady skadet ut sesongen og Scott Arfield ryktet bort, sitter Burnley igjen med kun en ren ving i eventyreren JBG. Det ryktes at Dyche har pekt seg ut Hull City-vingen Kamil Grosicki som har gjort sakene sine bra for tigerne og som kan bekle begge sidene på midtbanen. Den 29 årige polakkens kontrakt går ut i 2020, men et bud på £8m skal være nok til å friste Hull. (31.12)

Aaron Lennon
Litt av samme grunn som Grosicki over, så hadde en ving vært bra i Burnley-troppen. 30-årige Lennon fikk ikke mye tillit i Everton under Koeman, noe som endret seg under Unsworth og Allardyce og med en kontrakt som går ut i sommer kan det bane vei for en overgang til Burnley. Et bud på £1,5m skal være tilstrekkelig til å hente hurtigtoget til Turf Moor som er en naturlig høyre ving. (31.12)

BBC meldte først at Everton og Burnley er i gang med å bli enige om en overgangssum for Lennon, samt at Lennon er i ferd med å gjennomgå en medisinsk test før overgangen offentliggjøres. (19.1)

James McClean
28-årigen med fortid fra Sunderland, Wigan og nå West Bromwich er en aktuell kandidat til venstrevingen. Iren har spilt nesten samtlige ligakamper denne sesongen og har en kontrakt som går ut i sommer, noe som vekker interesse og et bud på £3m bør nok på bordet for å friste the Alan Pardew til å selge. (3.1)

McClean er en livslang Celtic-fan og hva er så bedre enn at Brendan Rodgers i nettopp Celtic uttrykker interesse for vingen. Kan kanskje være noe i spekulasjonene om en Jordan Jones-exit? (7.1)

Solly March
23-åringen har gjort sakene sine bra hos Brighton & Hove og har fanget oppmerksomheten til Sean Dyche. Midtbanespilleren kan plasseres over hele banen, men foretrekker høyrekanten og har fått 13 (9) kamper denne sesongen. Verdsettes til £3m, men Burnley vil nok måtte betale litt mer dersom de ønsker å sikre seg signaturen til den tidligere 21-spilleren, det ryktes om £10m… (16.1)

Matt Ritchie
28-åringen kan bekle begge vingene, men foretrekker høyrekanten. Ble hentet til Newcastle fra Eddie Howes Bournemouth ifjor for £12m og har en kontrakt som strekker seg til 2021. Potensiell overgangssum er dermed klar. Det er derimot usikkert om Rafa Benitez er villig til å selge en førstelagsspiller som har spilt i nesten samtlige kamper for Newcastle denne sesongen og gitt fem målgivende. (3.1)

Ben Pearson
Alltid like «pålitelige» Daily Mail melder at Sean Dyche har rettet blikket mot Prestons midtbanejuvel, Ben Pearson ettersom Burnley og da Sean Dyche har en historikk med å hente United-talent til Turf Moor og nevner Chris Eagles (!) og Michael Keane. 23-åringen er et produkt av Manchester United-akademiet og flyttet til Lancashire etter et vellykket opphold hos Barnsley i 2015 og 2016. Unge Pearson anses av avisen som en spiller for fremtiden, men vil nok ikke løse the Clarets’ nåværende utfordringer sammenlignet med utvalgte spillere nevnt over. I følge transfermarkt er midtbanespilleren verdsatt til ca £450.000. (7.1)

Jonathan Viera
Burnley har ikke tradisjon for å hente spillere fra Europa til Turf Moor, men nå ryktes iallefall en spanjol til Burnley. 28-årige Jonathan Viera gjør sine saker bra for Las Palmas om dagen noe som har fått opp øynene til Rafa Benitez i Newcastle og Sean Dyche i Burnley. Midtbanespilleren kan bekle hele midtbanen og er priset til omkring £8m. (7.1)

Siste nyheter er at Swansea har gjenopptatt interessen for spilleren de jaktet som erstatter for Gylfi Sigurdsson som ble solgt til Chelsea. Svanene fikk avslag på sitt £25m-bud i sommer, men ryktene sier at lagene må belage seg på minst £18m dersom Las Palmas i det hele tatt skal vurdere å lese tilbudet. (7.1)

Alassane Pléa
Nice-spilleren er i følge LE10 Sports-magasinet aktuell for Burnley. Franskmannen har ti mål på 30 kamper denne sesongen hvor av fem har kommet i ligaen (på 18 kamper), selv om 24-åringen har vært fast inventar for Nice sier ryktene at Pléa eller Balotelli kan ofres til fordel for en ving. Spørsmålet er om Burnley er villige til å ofre £11m for en ny spiss – de strengt tatt ikke trenger. (13.1)

Karl Toko Ekambi
En relativt ukjent spiller for oss nordmenn, men den kamerunske spissen har nettet ni ganger på 18 kamper for tabelljumbo Angers i Frankrike denne sesongen. 25-åringen har en kontrakt til 2020 og har tiltrukket seg interessen til Everton og Crystal Palace, i tillegg til Burnley. Spissen er verdsatt til omkring £10m. (31.12)

Foto: BurnleyFC.com

Danny Ings
Et kjent navn for de fleste Clarets-fans. Danny gikk til Liverpool for rundt £7m i sin tid, men har fått begrenset med spilletid grunnet skader og andre spisser som tjener Liverpool godt. Meyerside-laget ønsker ikke å miste spissen, men et åpne for et lån. Stoke, Newcastle og West Bromwich har alle vist interesse, i tillegg til Burnley. (31.12)

Majeed Waris
Lorient-spissen var i Burnleys søkelys i sommer, men en overgang ble aldri formalisert da klubben ville ha spissen i en sesong til. Dette har ikke fungert for partene og resultert i seks kamper, ett mål og en målgivende. Klubbens president åpner for at 26-åringen kan dra på lån eller permanent overgang i januar, noe som har fått opp øynene til Burnley og West Ham. Ligue 2-klubben krever €10 (ca. £9m) for ghaneseren. (31.12)

Nedum Onuoha
QPR
-kaptein og forsvarer har vært en bauta for Londonerne og medier mener at Burnley trenger en ny forsvarer som kan sette press på de allerede etablerte Mee og Tarkowski (med Long i bakgrunnen). Burnley snuste visstnok på 31-åringen i sommer etter Keane-overgangen, men manager Dyche valgte da å gi Tarkowski sjansen, noe ingen kan klage over. (31.12)

Jozo Šimunović
Kroateren spiller om dagen for Celtic hvor han har gjort det temmelig bra under Brendan Rodgers og slikt trekker oppmerksomhet. 23-åringen er en naturlig midtstopper, god og sterk i luften, rask til beins og anses som en av de største forsvars-talentene fra Kroatia.

1,91 høye Šimunović har representert Kroatia på aldersbaserte landslag (U14-21), men har valgt å representere Bosnias landsalg. En overgang kan formaliseres hvis Burnley legger £7m på bordet siden kontrakten strekker seg til sommeren 2021. (31.12)

Crystal Palace har angivelig også kastet seg inn i kampen om forsvarerens signatur (7.1)

Joe Worrall
Nottingham Forest-forsvareren har mange tilhengere og Sean Dyche skal være en av disse. 20-åringen regnes som et stort talent og klubbens krav om £12m skal ikke være avskrekkende for Burnley som fortsatt har en del penger på bok etter salget av Gray og Keane i sommer. (31.12)

Midlertidig manager Gary Brazil uttaler til media at dersom noen skal hente unge Worrall, så må de ut med minst £10m for deres talentfulle forsvarer. (7.1)

Forest ansatte Aitor Karanka nylig, men den tidligere den Middlesbrough-manageren innrømmer at det skal bli vanskelig å holde på forsvars-talentet når også Brighton har kastet seg i kampen om spillerens underskrift. (9.1)

Flere medier medier melder at Burnley har lagt inn bud på alt fra £10-11.5m og fått avslag på sitt forsøk på å hente forsvareren til Turf Moor. Spilleren selv uttalte i media at han ønsker å bli værende i moderklubben og ikke har noen ønsker om å forlate Forest. (30.1)

Aden Flint
I jakten på forsterkninger i forsvaret ryktes Bristol Citys midtstopper Aden Flint. 28-åringen med sine nesten to meter (1,97) taper sjeldent hodedueller, er et meget nyttig angrepsvåpen på dødballer og har en fysikk som får selv Didier Drogba til å bli mo i knærne, i følge ryktene. Det spørs om det anslåtte budet på £1,8m er tilstrekkelig til å overbevise City til å selge nå som de er i topp-seks av tabellen og snuser på opprykk til Premier League (4.plass i skrivende stund). (7.1)

Rob Holding
22-årige midtstopperen fra Arsenal har fått 20 kamper denne sesongen og er ansett som en spiller for fremtiden. Sean Dyche ønsker seg forsterkninger i forsvaret og anser Holding som en god kandidat til å sette press på Mee, Tarkowski og Long. Medier melder at det skal dreie seg om et låneopphold, men forteller ingenting om eventuelle klausuler med kjøp. (28.1)

Utvalgte medier melder at Holding ikke bare er aktuell på lån, men også en permanent avtale er interessant for Arsenal – og Burnley. (30.1)

Ut

Ashley Barnes
Burnleys populære arbeidsjern og forsvarer-terrorist, Ashley Barnes blir koblet meget overraskende til Chelsea. Londonerne har slitt foran mål den siste tiden og Conte anser Barnes som rett person til å løse måltørken. Etter overgangen fra Brighton fire år siden har det blitt 109 kamper og 17 mål. 28-åringens kontrakt går ut neste sommer og angriperen er verdsatt til nærmere £4m. (21.1)

Scott Arfield
Midtbanespilleren med røtter fra Skottland og Falkirk var ønsket av Rangers i 2010, men da valgte han å flytte på seg til Huddersfield Town og hvor han etterhvert havnet i Burnley. 29-åringen har ikke fått all verden med spilletid denne sesongen, mest den senere tid og i lys av Robbie Bradys skade. Arfields kontrakt går ut i sommer og skotske medier vil ha det til at han reiser hjem til Skottland etter fornyet interesse fra Rangers. (31.12)

David Moyes i West Ham er interessert i Arfield og er villig til å legge £2m på bordet for 29-åringen, samt et forbedret kontrakts-tilbud enn det Burnley har kommet med. (9.1)

Brighton og Crystal Palace har mest sin interesse i tillegg til nevnte West Ham og Rangers. (11.1)

Manager Dyche bekreftet at Arfield har blitt tilbudt en kontraktforlengelse, men avgjørelsen ligger hos på spilleren selv. Diverse rykter skal ha det til at Arfield kommer til å takke nei til tilbudet og gå gratis i sommer, noe som lønnsvilkårene vil øke ettersom overgangen blir kostnadsfri. (18.1)

Foto: BurnleyFC.com

James Tarkowski
Forsvareren har fylt skoene til Michael Keane på formidabelt vis og etter tre kamper hadde de fleste glemt Keane, slikt går ikke forbi usett. 25-åringen har trukket til seg oppmerksomhet fra Arsenal, Chelsea, Manchester City og Manchester United. Visse medier mener at the Clarets kan vente seg minst £30m for Tarky, mens andre spår enda større summer i lys av van Dijk-overgangen. (31.12)

Forsvareren skrev under en fire- og et halvt års kontrakt med the Clarets og en potensiell overgang til storklubber er etter alt å dømme lagt død. (4.1)

Ben Mee
Antageligvis en av de mest latterlige ryktene dette overgangsvinduet, så da må det tas med. Dette «mediet» som ikke er verdig betegnelsen mener at Mee er på vei til West Bromwich Albion… Angivelig skal det være aktuelt med en byttehandel der 29-årige Jonny Evans går andre veien. På godt engelsk; ’nuff said. (31.12)

Foto: BurnleyFC.com

Jon Walters
Veteranen har ikke fått all verden med spilletid under Sean Dyche (mye på grunn av skade), men det hindrer ikke medier fra å spekulere om et mulig Aston Villa-bud på 34-åringen. (31.12)

Mangel på spilletid har fått spissen til å vurdere sine muligheter. Sunderland er på jakt etter en angriper og har pekt seg ut Walters som en mulig kandidat. Det er snakk om lån ut sesongen. (11.1)

Angriperen publiserte et bilde av seg selv før en planlagt kne operasjon og satte dermed punktum for en eventuell overgang. Manager Dyche bekrefter også at spilleren er ute den nærmeste fremtid, men forteller at det dreier seg om seks til åtte uker.. (18.1)

Fredrik Ulvestad
Nordmannen har ikke fått mye spilletid under Sean Dyche, hovedsaklig begrenset til cupene. Det har blitt noen lån siden overgangen fra Norge så det er trist at midtbanespilleren nå ryktes bort fra klubben. Redaksjonen har ingen klubber å nevne, da de fleste artikler kun forteller at 25-åringen kommer til å forlate Turf Moor. Kontrakten går ut i sommer. (31.12)

Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes
Et rykte som gir blandende følelser. Populære Vokes har vært en lojal og trofast spiller for Burnley siden overgangen i 2012, men konkurranse fra Barnes, Wood, Wells, Walters og Chris Long (ute på lån), startet ryktet at waliseren er på vei dit det hele startet, nemlig Bournemouth.

Den røde tråden heter Eddie Howe som kjenner Vokes fra the Cherries og som hentet Vokes til Burnley i sin tid, første lån så permanent. Vokesy har 1,5 år igjen av kontrakten, men kanskje tanken om mer spilletid kan friste med en retur til sørkysten. (31.12)

Bekreftede

Kontrakter

James Tarkowski (ny kontrakt 4,5 år) (4.1)
Sean Dyche (ny kontrakt 4,5 år) (23.1)
Ian Woan (ny kontrakt 4,5 år) (23.1)
Tony Loughan (ny kontrakt 4,5 år) (23.1)

Inn

Georges-Kevin Nkoudou (lånt fra Tottenham ut sesongen) (9.1)
Aaron Lennon (overgang fra Everton) (23.1)

Ut

Luke Hendrie (overgang til Shrewsbury Town) (9.1)
Alex Whitmore (overgang til Chesterfield) (18.1)
Harry Flowers (overgang til Guiseley) (19.1)

Jimmy Dunne (lånt til Accrington Stanley ut sesongen)
Khius Metz (lånt til Chorley ut sesongen)
John Ginnelly (lånt til Tranmere Rovers ut sesongen)
Harry Limb (lånt til Matlock Town ut sesongen)
Dan Agyei (lånt til Blackpool ut sesongen)
Kwasinkosi Mpofu (lånt til Padiham i medio februar)
Tom Anderson (lånt til Doncaster Rovers ut sesongen)