Dyche om Lennon: – Verdifull erfaring

Sean Dyche skrev som kjent under en ny kontraktforlengelse med Burnley og hentet Aaron Lennon til Burnley samme dag, en overgang som kanskje gikk litt unna søkelyset, men sjefen insisterer at Lennons erfaring er en viktig faktor og vingen vil bringe verdifull Premier League-erfaring til laget. 

Foto: BurnleyFC.com

Lennon har nesten 350 Premier League-kamper på CV’en i en alder av 30, en erfaring som vil komme the Clarets til gode i en av verdens tøffeste ligaer. Sjefen var naturligvis henrykt over å ha hentet en spilleren han ønsket seg i sommer til Turf Moor.

– Det er klare fordeler med hans erfaring, i tillegg til hans hurtighet. Fordi vi ikke har så mange, så er han er enda en spiller med god kjennskap til Premier League. Han kan videreformidle mye til spillerne og er en av dem som gjør det ved å gjøre sitt på banen med sin forståelse av nivået. 

– Men han har også erfaring fra landslaget som føyer seg til hans kunnskap, så det er litt av alt. Han er en annerledes type spiller i troppen fordi vi ønsker å kunne ha muligheten til å gjøre noen ting annerledes også. Det gjelder finne den balansen mellom spillere som kan utvikle seg med oss og de som er mer erfarne, som igjen kan tilføre gruppen, sa Dyche.

Sjefen forteller også at Lennon er en spiller han har fulgt med på lenge, på samme måte som Tarkowski og Heaton, men understreker at han ikke er den som gir seg så lett.

– Ting endrer seg raskt. Når jeg og støtteapparatet liker en spiller så følger vi med på dem. Jeg prøvde å hente Tarky (James Tarkowski) når han var i Oldham, men tro det eller ei, så hadde vi ikke råd til han, men jeg fulgte med på han for det. Tom Heaton er en annen, når jeg ble sagt opp i Watford så var vi på randen av å signere han, da sa jeg til agenten hans at jeg kommer tilbake.

– Når jeg har noen tanker om en spiller og staben er enig, så er det en grunn til at vi liker dem.