Tapte i London

(Crystal Palace 1-0 Burnley): Hjemmelaget var best i første omgang og fikk en fortjent ledelse med Bakary Sako. Burnley skapte litt mer etter sidebytte, men hadde lite å stille opp mot et godt organisert Palace-forsvar.

Burnley måtte klare seg uten skadde Scott Arfield og lot Ashley Barnes starte på kanten med nysigneringen Georges-Kevin N’Koudou på benken.

Kampen startet rolig og the Clarets var lite offensive i åpningsminuttene og klarte ikke å konvertere deres forsøk til noe som truet keeper Hennessey. På motsatt banehalvdel fikk Palace kampens første hjørnespark etter åtte minutter etter et halvhjertet Zaha-forsøk (8) uten noe resultat.

Burnley forsvarte seg godt når det trengtes og jobbet med å finne ledig rom hos hjemmelaget som også forsvarte seg godt. Hjemmelaget og Sako skrek etter straffe i det 11.minutt etter en perfekt timet takling av James Tarkowski i feltet, men dommer Oliver var godt posisjonert og vinket spillet videre.

I det 21.minutt satte hjemmelaget et offensiv der Saha sendte en fin stikker til Bakary Sako som fosset fremover mot Burnley-feltet, angriperen kom fra skrått hold og sendte avgårde en salve som sneiet Pope og i mål. 1-0 til Palace.

Minutter senere kunne Zaha økt ledelsen, men Ben Mee reddet på streken og fikk sendt ballen ut og vekk. Burnley fikk merke presset til hjemmelaget og Benteke nesten fikk omgjort et hjørnespark til 2-0 i det 27.minutt. Palace var det bedre laget i det kampen passerte halvtimen og Burnley måtte forsvarte seg godt mot sterkt press.

Burnley fikk en mulighet til å true Palace når de fikk et frispark fra spennende posisjon i det 33.minutt, men innlegget var enkelt for Hennessey å plukke opp. Ashley Barnes gjorde det han gjør best, sikret Burnley et nytt frispark fire minutter senere og denne gangen gikk det litt bedre når ballen havnet i feltet og fant Sam Vokes, men waliseren klarte ikke å styre ballen i nettet.

Burnley økte presset og nok en gang var Barnes (39) involvert når et fint Gudmundsson-innlegg fant spissen etter å ha vært innom Tarkowski og tvang fram en god redning av keeperen og ga Burnley et hjørnespark. Mot slutten av omgangen kom hjemmelaget seg der Benteke (42) og Sako (43) prøvde seg.

Annen omgang startet noe bedre for the Clarets som brukte seks minutter på å skape deres første mulighet når Gudmundssons innlegg fant Ashley Barnes (51) i feltet, men headingen gikk like til side for mål og Sako (52) prøvde seg på motsatt side like etterpå. Sam Vokes (55) og Zaha (57) skapte begge gode sjanser før timen og da var det på tide med en ny dimensjon for Burnley når GK N’Koudou fikk sin debut.

Innbytteren fikk vist seg raskt med fin teknikk og bidro til å skape en kjempesjanse i det 65.minutt, men eventyreren Gudmundsson fikk ikke produsert omgjort innlegget til mål. Sam Vokes kom til en kjempemulighet i det 70.minutt, men ble avblåst for overfall av keeperen, merkelig avgjørelse da det var keeper Hennessey som hoppet på Vokes…

Debutantens hurtighet skapte trøbbel for Eagles-forsvaret, men Burnley-angrepet klarte ikke å utnytte de få mulighetene de klarte å skape. Nærmest kom Ashley Barnes alene mot Hennessey i det 83.minutt, men keeperen reddet mesterlig etterfulgt av en kjempesjanse av Vokes (86). Med minutter igjen av kampen satte Burnley utpå enda et hurtigtog i Nahki Wells.

Christian Benteke (89) fikk nesten økt Palace-ledelsen etter et pent angrep, men traff sideveggen på mål og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter på Selhurst Park. The Clarets prøvde hardt i sluttminuttene, men møtte på et godt organisert Palace-forsvar som ryddet unna alt de fikk servert og dro i land en seier.

Burnley hadde lite å stille opp med og prestasjonen deres kan nok beskrives som svak og tapet var fullt fortjent. Forhåpentligvis er det bare en vei herfra etter syv kamper uten seier, men det må sies at et fall i formen måtte komme før eller siden. Savnet etter Robbie Brady er stadig tydeligere, det samme kan sies om Chris Wood.

Crystal Palace: Hennessey, Fosu-Mansah, Kelly, Tomkins, van Aanholt, Zaha, Miliojevic, Riedewald, McArthur, Benteke, Sako
Innbytter: Speroni, Delaney, Wan-Bissaka, Souare, Cabaye, Lee, Kaikai

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson (Wells 87), Cork, Hendrick (N’koudou 63), Defour, Barnes, Vokes
Innbytter: Lindegaard, Lowton, Long, Westwood, Walters
Gule kort: Defour 41, Bardsley 82, Taylor 85

Dommer: Michael Oliver