Dyche ser på det store bildet

Burnley hadde lite å stille opp med mot Crystal Palace som benyttet seg av en skremmende kjent Burnley-taktikk med godt organisert forsvar som stoppet ethvert forsøk the Clarets prøvde på. Det var frustrerte fans og spillere som gikk av banen, men sjefen ser på det store bildet. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley-sjefen var det nest beste laget i annen omgang og Bakary Sako satte inn kampens etter 21 minutter, men etter sidebytte tok gjestene seg opp.

– Vi vet at vi ikke har hentet så mange poeng til tabellen de siste seks kampene, men prestasjonene har vært bra og jeg var fornøyd etter kampen idag, spesielt etter annen omgang. Jeg sier at vi har kommet langt som klubb og i annen omgang var vi en fot unna. Det har ikke alltid vært slik i Premier League og til tider forrige sesong også, hvor man følte at dette ikke kom til å gå vår vei ganske tidlig. 

– Det er ikke slik nå og det er større tro blant spillerne og jeg var fornøyd å se hvordan vi gikk angrep mot dem i annen omgang, det er et godt tegn og et tegn på vår fremgang denne sesongen. Det er ingen tvil om at de var det bedre laget i første omgang, de spilte med et enkelt system, et slags 4-4-2 der de flyttet ballen raskt fremover og vi var på en måte ikke forberedt på det, nesten som om vi forventet noe annet å skje. 

Foto: BurnleyFC.com

– Men vi adresserte det i anen omgang og er fornøyd med spillernes respons, vi skapte tilstrekkelig problemer for dem til å i det minste sikre ett poeng som i følge meg ville vært et rettferdig resultat. I det store bildet har vi ikke vunnet på seks kamper, men før det så vant vi tre av fire og burde ha fått noe ut av kampene etter det. Man må huske på hvem man er og vi er fortsatt Burnley FC, ikke et topplag i serien. 

– Vi beveger på oss litt etter litt og vi hadde et tøft program rundt juletider, men marginene er så små. Tidligere i sesongen hadde vi hellet med oss, noe vi ikke har for øyeblikket, men helheten ser ikke feil ut. Vi må bare komme oss på den rette siden av marginene. 

Foto: BurnleyFC.com

Etter timen spilt ble leiesoldat Georges-Kevin N’koudou sendt ut og innbytteren gjorde en god kamp der han skapte to gode muligheter for the Clarets til å score mål.

– Jeg var ikke fristet til å starte med Geroges, han er i oppbyggingen og har ikke blitt vant med spillerne og hvordan de spiller. Det var glimt idag, men han er fortsatt en ung spillere og det vil ta han tid å bli vant med oss, avsluttet sjefen.