Dyche og Tarky før Palace-kampen

Lancashire-laget har de siste ukene vært skadeskutt og i mange av spillerne har måttet virkelig yte i løpet av kort tid, men sjefen er meget fornøyd med styrken og utholdenheten i troppen. James Tarkowski fikk sin debut mot nettopp Crystal Palace hvor the Clarets fikk deres første borteseier forrige sesong og håper årets første seier kommer til helgen. 

Burnley har i skrivende stund kaptein Tom Heaton, Stephen Ward, Chris Wood og Robbie Brady ute av spill, mens de i også i en periode hadde Jonathan Walters, Dean Marney, Matt Lowton, Scott Arfield og Nahki Wells. Det betyr ni spillere av en spillerstall på 28 (ikke medregnet ungdommene), men sjefen mener at lagets sterke prestasjoner de siste kampene er en god indikasjon i veksten på det spillende laget.

– Det er veldig uvanlig for oss å ha disse småskadene fordi vi har vært veldig sterke på det feltet de siste fem årene. Det var sammenfallende med så mange kamper i løpet av jule- og nyttårs perioden også, men nå som programmet roer seg litt ned så håper vi det minker trykket og flere kommer tilbake. For å balansere det, så er jeg relativt fornøyd med prestasjonene og mener det viser dybden i troppen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er selvsagt fint å ha nøkkelkomponentene på plass og vi har måttet flytte på spillere, men jeg er en beundrer av å gi spillere mulighet til å spille. Spillere som Charlie Taylor har kommet inn og jeg mener han har levert, vi visste om Nick Pope og James Tarkowski men Ashley Westwood kom inn mot Manchester United og gjorde det kjempebra så han viser klare tegn på at han passer på seg selv. Sam (Vokes) var tilbake og var en håndfull, så det er fryktelig mange gode tegn i gruppen. 

– Når man legger til de små marginene i de siste kampene, så er det helt klart gode tegn. Vi hadde en stramt skjema med tøffe motstandere, men hos Manchester United var vi tre minutter unna og antageligvis en avgjørelse unna seieren. Så dominerte vi mot Huddersfield og burde hatt en straffe, så tapte vi mot Liverpool i siste liten. Tottenham og Manchester City er store lag og jeg mener vi var uheldige som ikke fikk noe igjen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi kunne enkelt ha kommet ut med to, tre eller fire flere poeng. Jeg vil ikke være grådig i løpet av en sesong, men jeg har vært henrykt med gruppen og hvordan de har tilpasset seg utfordringen å spille uten noen spillere, så nå ser vi fremover. 

– Crystal Palace kommer til å ha vår gode kamp hos dem forrige sesong i bakhodet og vi har gode minner fra den dagen, men de har fått på plass ting denne sesongen og jeg tror ikke mange så får seg noe annet. Ser man på spillerne de har, så er de et bedre lag enn det resultatene tilsier og det har blitt bevist av Roy Hodgson og hans støtteapparat. Han har forenklet ting og spillerne deres er organisert og villige til å jobbe, så vi vet at det blir en ny utfordring for oss, forklarte Dyche.

Foto. BurnleyFC.com

Midtstopper James Tarkowski på sin side håper at laget han fikk sin Premier League-debut mot forrige sesong, vil være starten på en etterlengtet seier-rekke for the Clarets. I hans debut-kamp kom også the Clarets første borteseier den sesongen og etter at Michael Keane ble solgt til Everton i sommer har midtstopperen tatt steget og fylt skoene på en formidabel måte.

– Jeg tror alle ville husket sin Premier League-debut. Den dagen startet noe bra for meg, det var et herlig resultat, ingen baklengsmål og på en måte sikret vi videre opphold i Premier League. Derfra fortsatte det og jeg fikk flere kamper og noen gode prestasjoner.

– Det var mange kamper i løpet av julestria og jeg mistet et par kamper på grunn av småskade, karantene og håndbruddet. Det er ikke ideelt, men jeg er over det og forhåpentligvis kan vi snu trenden og komme oss på vinnersporet igjen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Crystal Palace fikk en vanskelig sesongstart, men de har tatt seg opp siden da og de har hentet poeng mot noen veldig gode lag. Det blir en utfordring denne helgen, men noe et lag som vårt ser fram til hver uke.

– Selv om vi hadde vanskelige kamper rundt juletider, så klarte vi å hente noen viktige poeng og var uheldige i et par der vi ikke fikk noe. Nå håper vi å kunne snu det og komme oss på vinner sporet igjen, forklarte Tarky.

[pullquote]Nå håper vi å kunne snu det og komme oss på vinner sporet igjen[/pullquote]