Fantastisk snuoperasjon i London!

(Watford 1-2 Burnley): Watford tok en tidlig ledelse etter et uheldig selvmål av James Tarkowski, men the Clarets jobbet hardt selv om det tidvis ikke var imponerende spill. Med åtte minutter igjen av kampen sørget Cork og Brownhill for å snu og vinne dette viktige oppgjøret.

Jay Rodriguez skulle opprinnelig startet oppgjøret, men ble byttet ut i siste liten – trolig på grunn av skade. Matej Vydra erstattet Jay.

Hjemmelaget hadde et lite overtak innledningsvis og Burnley slet med å komme seg ut av egen banehalvdel. I det 6.minutt fikk Watford kampens første hjørnespark som ble klarert, men litt klabb og babb sørget Juraj Kucka for å sende ballen i tverrleggeren. Kula spratt i rett i James Tarkowski som kunne gjøre veldig lite når ballen spratt tilbake i mål. 1-0 til Watford i det 7.minutt.

Hjemmelaget fortsatte å være farlige og presset for flere mål, mens Burnley fant det trøblete å holde på ballen. Etter kvarteret begynte the Clarets å utfordre litt mer der Brownhill (16′) og Weghorst (20′) kom til spennende muligheter. I det 26.minutt ble McNeil klippet ned av to Watford-spillere og dommer Pawson pekte på straffemerket. VAR sjekket og det viste seg at situasjonen hendte like utenfor feltet, så det ble frispark istedenfor.

Rundt halvtimen fikk Watford nok en gang et lite grep om kampen og skrek etter straffe i det 35.minutt når Tarkowski fosset inn i en skli-takling og fikk ballen sparket i armen, mens han var i fart. Regelverket er klart der, så det ble ikke mer enn et hjørnespark til hjemmelaget.

Vydra (41′) forsøkte seg på et skudd fra avstand før Watford skrek etter straffe. Komisk nok så var det Dennis som løp inn i Taylor i feltet og falt over ende, ikke om vendt – så selv en blind dommer kunne ikke gitt noe der. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt og lagene jogget i garderoben. Omgangen kunne oppsummeres med et Burnley som slet slit med komme til, mens Watford spilte som om de hadde alt å spille for – noe de også hadde.

Etter sidebytte noterte Lennon (46′) seg omgangens første mulighet etterfulgt av Collins (47′). Kucka (51′) og Dennis (56′) forsøkte seg for hjemmelaget. Klokken tikket mot timen og Burnley begynte å bli slurvete og mistet ballen unødvendig. Burnley trengte noe nytt på banen, så da ble Ashley Barnes sendt utpå. Litt overraskende, men noen måtte ofres.

Watford var nok litt mer kyniske på banen og med det også litt mer tålmodige. Burnley fikk se mer til ballen, men klarte ikke å gjøre stort med lærkula og det var ingen tydelige tegn på hvor målet skulle komme fra. Trener-teamet endte med å bytte på Lennon og McNeil – det hjalp litt på trusselen mot Watford-målet.

Barnes (73′) sendte et skudd mot tverrleggeren og tvang fram en kjemperedning fra Foster. På motsatt side skrek hjemmelaget nok en gang etter straffe når Pedro var lett på foten. Kampens avsluttende kvarter bød på spenning; Brownhill (76′), McNeil (77′) og Kucka (80′) forsøkte seg.

Etter et høyt press fra Burnley løsnet det omsider for gjestene. Hele laget var med på oppbyggingen før kula havnet hos Charlie Taylor på venstrekanten, backen la inn i feltet og der var Jack Cork med to spillere rundt seg, men klarte uansett å skalle inn utligningen i det 82.minutt! 1-1 på Vicarage Road!

Watford var i angrep, hvorpå Burnley brøt spillet og satte fart fremover. Det endte med en profesjonell feil på Barnes og frispark til Burnley. McNeil la inn kula, som ble klarert og etter litt klabb og babb havnet ballen hos Josh Brownhill på 15 meter, som ladet kanonen og sendte ballen i nettet for annen gang i løpet av fire minutter!! 2-1 til Burnley i det 86.minutt!

Barnes (89′) sendte et skudd over målet og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Dale Stephens ble sendt utpå for å sikre tre viktige poeng til Burnley og det endte med en sterk, sterk seier over Watford. Seieren ble også deres første denne sesongen der de har kommet tilbake etter å ha ligget under. I skrivende stund klatret Burnley videre oppover tabellen og forbi Leeds (og Everton).

Watford: Foster, Kiko, Kabasele, Samir, Kamara, Sissoko, Louza, Kucka, Sarr, Pedro, Dennis
Innbyttere: Bachmann, Masina, Ngakia, Troost-Enkong, Gosling, Kayembe, Sema, Kalu, King

Burnley: Pope, Taylor, Tarkowski, Collins, Roberts, McNeil, Brownhill, Cork, Lennon (Lowton 89), Vydra (Stephens 90+1), Weghorst (Barnes 59)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Long, Lowton, Thomas, Costelloe, Stephens, Barnes
Gule kort: Tarkowski 48