Hjemlig oppkjøringsplan

Den kommende sesongoppkjøringen er nesten i boks og det er hjemlige trakter som står på agendaen denne gang.

Troppen kommer til å bruke fire uker på reisefot, komme seg i form og vil samtidig benytte noe av tiden til å reise sørover på balløya og møte blant annet Bristol Rovers. Howe føler at å møte lag fra hjemlige trakter som benytter seg av den engelske spillestilen vil være til større fordel enn å reise langt unna før sesongstaren i august. 

Først og fremst ønsket vi ikke en dyr reise, forklarer sjefen. Vi ønsker heller å bruke pengene i egne fasiliteter og laget, fremfor å bruke dem på flere tusen mil, som i følge meg ikke vil gi spillerne noen fordeler. Man kan reise langt unna, men det tar to-tre dager å komme til seg selv og sesong-oppkjøringen er kort nok som den er. Vi avgjorde at vi foretrekker å bli i England, spille et par kamper og få spillerne avgårde sammen en kort periode.

– Vi føler at det er viktigst og ønsket å minke avstanden og heller fokusere på gode treningsøkter med noen gode kamper som tillegg og jeg tror vi kan få akkurat det vi trenger her. Det positive ved å komme seg vekk er at det genererer en god lagånd med en ny gruppe spillere. Det spiller ingen rolle hvor du gjør det, man kan klare det med en kort tur og jeg tror nettopp det vil høste oss goder.

foto: burnleyfootballclub.com

– Det er en stor del av vår filosofi; å få guttene i form og så sterke som de kan bli, men det var vanskelig når man kommer inn midtveis i sesongen, fordi man ikke kan jobbe så mye med dem som man man kunne ønske seg. Derfor kommer denne oppkjøringen til å være viktig.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan oppkjøringen ser ut. Det er en gradvis oppbygging i kvalitet som avsluttes med en veldig god kamp mot Sunderland som vil være en veldig god test før sesongen sparkes igang. Samtidig som det også gir fanen en sjanse til å se oss spille lokalt, men hvis de ønsker å reise så håper vi at de vil få glede av det også, avsluttet manageren.