Burnley tilbake med overlegen seier!

Burnley logo storCharlton(Burnley 4-0 Charlton): Gjestene skapte mest i første omgang og vil nok føle seg urettferdig behandlet når Scott Arfield sendte Burnley i føringen like før pause. Etter sidebytte viste Burnley styrke med mål av Arfield, Gray og Vokes som sikret en sterk seier og etterlengtet på Turf Moor. Kampens store helter var Matt Lowton og Dean Marney.

Lowton fikk sin debut på Turf Moor, mens Dean Marney erstattet David Jones i hjertet av midtbanen. Sam Vokes og Andre Gray startet på topp for the Clarets og duoen skapte den første Burnley-sjansen allerede etter ett minutt når et innkast fra Ben Mee fant spissen, som ga videre til Vokes. Waliseren sendte kula utenfor. Det måtte noen minutter til før neste mulighet ble skapt, denne gang var det gjestene prøvde seg med Vaz Te (8′ og 12′).

I det omgangen nærmet seg midtveis var igjen Vaz Te på farten, denne gang ble angriperen servert av Makienok og skuddet traff sideveggen. Det fulgte med et par nervøse minutter for Lancashire-laget der Charlton var farligst og ville mest. I det 24.minutt var det debutanten Lowton og Marney som samarbeidet godt på kanten, sistnevnte la inn kula i feltet og fant Sam Vokes, men spissen sendte kula utenfor.

I det omgangen nærmet seg halvtimen ble Ricardo Vaz Te liggende nede med en skade og kunne ikke fortsette, dermed ble det et tidlig bytte med Karlan Ahearne-Grant i det 29.minutt. Gjestene skapte mest og ville mest, mens Burnley ikke klarte å utnytte de få sjansene de skapte – det lille ekstra manglet.

Gray (41′) prøvde seg etter at et Lowton-innlegg gikk over Arfield og fant spissen, men heller ikke Gray maktet å sette kula i nettet, på motsatt side prøvde Jackson (43′) seg på et langskudd og fikk tvunget fram et hjørnespark. Kula ble sendt inn i feltet, Burnley klarerte og kontret Lowton som la inn ballen i feltet, der var Scott Arfield som med knusende ro sendte hjemmelaget i føringen etter at Andre Gray ikke fikk skoen på ballen. 1-0 til Burnley i det 44.minutt.

Etter sidebytte var Burnley først ute med en målsjanse og nok en gang var det Lowton som viste gode takter med et flott innlegg som var spilt opp av Boyd, backen la inn ballen i feltet, men Vokes (47′) forventet ikke ballen og en god sjanse ble brent. Samme mann skapte nok en mulighet minutter senere og skaffet Burnley andre omgangens første hjørnespark (52′). Boyd fra flagget fant ballen Dean Marney som sto helt umarkert, viste litt magi og serverte Scott Arfield som satte inn sitt andre for kvelden fra kort hol. 2-0 til Burnley i det 53.minutt.

Foto. BurnleyFC.com

Det skulle ikke ta lang tid før jubelen nok en gang kunne juble. George Boyd gjorde forarbeidet med en fin kontring og fant Andre Gray som på enkelt vis satte inn kampens tredje mål! 3-0 i det 55.minutt! Gjestene prøvde å svare umiddelbart, men fikk ikke mer ut av det enn et hjørnespark som Burnley kontret med igjen anført av Boyd. Denne gang uten hell.

The Clarets våknet og presset fra de forrige kampene hadde skrelt av, de burgunder- og lyseblå var tilbake! Charlton kom til en halvsjanse eller to, uten å overliste Tom Heaton. Gjestene byttet ut to spillere etter timen. Burnley hadde kontroll og Dean Marney (71′) kunne ha økt ledelsen, men skuddet ble blokkert og hjemmelaget fikk tildelt et hjørnespark. Uten noen videre hendelser.

I det 76.minutt kunne Arfield ha satt inn sitt hat-trick etter fint forarbeid fra Andre Gray, skuddet gikk utenfor. To minutter senere kunne jubelen slippes løs; Matt Lowton fosset fremover og la inn i feltet, der var Sam Vokes (78′) som omsider fikk satt inn et mål, selvtillit-boost for spissen. 4-0 til Burnley!

Manager Dyche satte inn friske bein med Hennings, Kightly og Taylor mot slutten av kampen. I det kampen nærmet seg fulltid, viste Michael Kightly ferdigheter med en flott levering til Sam Vokes, spissen fikk derimot ikke overlistet keeper Henderson. Hennings skapte kampens siste sjanse i det siste tilleggsminutt, forsøket ga bare et hjørnespark.

Det ble lagt til fire tilleggsminutter uten at det endret resultatet. Det var også første gang under Sean Dyches ledelse at the Clarets hadde vunnet med fire ligamål og Dean Marney ble velfortjent kåret til banens spiller etter en strålende prestasjon.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Keane, Duff, Mee, Arfield (Kightly 82), Barton, Marney, Boyd (Taylor 82), Vokes, Gray (Hennings 79).
Innbyttere: Gilks, Darikwa, Ward, Jones.

CHARLTON: Henderson, Goochannejhad, Cousins, Diarra (Bergdich 62), Makienok, Vaz Te (Ahearne-Grant 29), Bauer (Satt 66), Lennon, Solly, Fox, Jackson.
Innbyttere: Charles-Cook, Pope, Holmes-Dennis, Konsa

Dommer: P Tierney
Tilskuere: 15,697 (234 Charlton)