Hyller fire-måls Clarets!

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche hyllet the Clarets etter at Lancashire-laget returnerte til vinner-formen med en overleget 4-0-seier over jumbolaget Charlton. Scott Arfield satte inn to mål, spissene kom på scoringslisten og «debutantene» Lowton og Marney storspilte på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manageren var henrykt etter at Burnley dro i land en sterk seier på eget gress etter å ha gått noen kamper uten å seire, takket være mål av Scott Arfield i hver omgang – samt mål av Andre Gray og Sam Vokes. Sjefen var raskt ute og hyllet laget etter deres mentale styrke.

– Jeg er veldig fornøyd, men jeg har heller ikke vært særlig misfornøyd den siste tiden til tross for en vanskelig periode, sa sjefen. Det er en stor ting i fotball som heter oppfatning og det er min jobb å se gjennom støyen.

– Hadde noen spurt om Brighton, så kan jeg garantere at de fleste ville sagt at de er i toppform, men faktum er at i løpet av de siste ti kampene så har vi hentet 16 poeng og de 15.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Marginene er små og vi utnyttet sjansene våre, men uten å fornærme Charlton så kunne vi ha satt inn flere enn fire i annen omgang. Fansen vår har måttet være tålmodige gjennom kampen og i første omgang, ballen var svirret i vinden og de prøvde å oppholde kampen med å bruke tid på det meste. 

– Guttene var litt utenfor idag, men de er bare mennesker og man kunne føle litt nervøsitet. Det er hardt for spillere i disse dager å ikke stille spørsmålstegn ved seg selv fordi de blir bombardert med meninger fra utsiden, men de leverte og fokus vil alltid være på utfordringen – som er neste kamp og ikke på det som skjer på utsiden. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vår tro og forventningene til oss selv er like sterk som alltid og spillerne taklet det godt idag. Vi fikk målet og meldingen i pausen var at de måtte slappe og spille med frihet, i annen omgang gjorde de det. Noe av spillet var like bra som jeg har sett dem vise ved flere anledninger. Annen omgang var derimot utmerket. 

– Jeg er glad for Deano og vet at det var hardt for David (Jones) fordi han har vært fantastisk, og det sa jeg til han. Det var antageligvis ett av de vanskeligste avgjørelsene jeg har måttet gjøre siden jeg ankom, fordi han har gjort det utmerket.

– Jeg jeg måtte ta en avgjørelse og det samme var med Matty (Lowton)

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Tendayi har gjort en super jobb og lærer fortsatt, mens Matt er mer en helhetlig spiller generelt som har måttet vente på sin tur. Prestasjonen hans var god idag og det samme var mange andres, inkludert Sam som har gjort det bra uten å score mål.

– Det var mange gode tegn og vi er fortsatt på rett kurs. Utfordringen er massiv, men det er mye liv i det gjør her, avsluttet manager Dyche.