Pressemelding: £7,6m underskudd forrige sesong

Burnley FC melder om et tap på £7,6m etter sesongslutt i juni 2013 og viser rødt i motsetning til 2012 der salget av Jay Rodriguez sørget for et overskudd på £3,16m.

Sommerens salg av Charlie Austin til QPR er ikke med i dette budsjettet, men går under denne sesongens.

– Å drifte en fotballklubb er utfordrende forretninger og en bratt lærekurve hvor vi har opprettholdt en åpen dialog og kommuniserte tidlig med klubbens aksjonærer. På vellykket vis har vi klart å restrukturere klubben og kjøpe tilbake Turf Moor og treningsanlegget Gawthorpe, denne innovative ordningen bidro til nødvendig kapital fra fansen og styret, samt ble tatt godt imot da eiendelene har havnet under vår kontroll og sparer oss for langsiktige utgifter. På banen har Sean Dyches tilnærming gitt defensiv forbedring og hans fenomenale arbeidsetikk hjelper oss å bygge for fremtiden, lød pressemeldingen.

Budsjettet viser en nedgang i inntektene på 34% fra sesongen før, selv om de kommersielle inntektene har holdt seg bra i løpet av året og andre driftskostnader har blitt redusert. Nedgangen i inntektene på £7,4m, fra £23m til £15,2 skyldes i hovedsak reduksjon i fallskjermpengene fra Premier League. Årets sesong er den siste der Burnley får tildelt fallskjermpenger og endringer må forventes fremover også.