Begeistret for poenget

Manager Howe følte at laget hans fortjente mer enn det ene poenget mot Leicester etter en strålende fotballoppvisning der the Clarets fikk en god start med mange fine sjanser. Charlie Austin skapte seriøs hodebry for Leicester-forsvaret, blant annet en stor dobbeltsjanse som burde ha endt med mål, men hvor stangen var i veien to ganger. 

Foto: BurnleyFC.com

Underholdnings faktoren var det ikke noe å si på da det kunne ha blitt flere mål og derfor kom det som en overraskelse at kampen endte målløs med alle sjansene som ble skapt – noe sjefen også antydet til. Sjefen måtte endre taktikken mot the Foxes, noe som innebar at Danny Ings ble hvilt – en avgjørelse som overrasket noen ettersom 19-åringen har vært et etterlenget energitilskudd i laget.tatt i betraktning sjansene imot så viste det beste av oss selv i denne kampen

Foto: BurnleyFC.com

– Det kunne ha blitt så mye mer, poengterte sjefen. Vi hadde flere store sjanser og det er på ingen måte noe kritikk av Charlie Austin som jeg mener hadde en fabelaktig kamp. 

– Enhver ball (i feltet, red.adm) skapte noe og han var uheldig som ikke fikk mål i annen omgang. Etter sidebytte måtte vi grave oss litt ned, men vi forsvarte oss veldig bra og tatt i betraktning sjansene imot så viste det beste av oss selv i denne kampen. 

Vi hadde en dedikert slagplan som vi hadde jobbet med og all honnør til guttene, for de gjennomførte den utmerket til punkt og prikke. Vi justerte et par ting og vi ønsket å forsvare oss litt dypere grunnet deres fart på topp, målet derfra var å stoppe midtbanen deres og bryte med angrepsspillerne våre. Det er synd at vi ikke fikk til å avslutte slik vi ønsket, men igjen så er dette noe å bygge på og forhåpentligvis får vi det til snart og plukker med oss poeng på vanskelige bortebaner. 

Debutkamp for førstelaget
Foto: BurnleyFC.com

Danny (Ings) følte han trengte en pause, vi må huske på at han kun er 19 og hadde en alvorlig skade nylig. Han gjorde det bra mot Coventry, men virket ikke helt pigg så vi bestemte å gi han en pause. Jeg var henrykt med Danny Lafferty! Det var en stor test for han, men han kom seg gjennom veldig bra – jeg mener fortsatt at han ikke er på 100%, men trenger den spilletiden han kan få.

– Vi har jobbet med han og bygget opp hans styrke fordi det har vært et stort steg for han, men han har spilt tre vanskelige bortekamper (Cardiff, Ipswich og Leicester) og han har all grunn til å være fornøyd med sine prestasjoner, avsluttet Howe.