Blir det opprykk på første forsøk?

Mai er i anmarsj, noe som betyr at en lang Championship-sesong går mot slutten. Tradisjonen tro har det vært en hektisk kampanje, med tre lag som skiller seg klart ut både i topp og bunn. Det blir garantert en neglebitende sesonginnspurt ettersom kun målforskjellen skiller Burnley, Middlesbrough og Brighton i kampen om de to direkte opprykksplassene. Clarets har allikevel en klar fordel ettersom Middlesbrough og Brighton møtes i den siste kampen, noe som betyr at opprykket med all sannsynlighet sikres med fire poeng på de to siste kampene. Det er allikevel utrolig jevnt, ettersom Burnley har ett mål bedre målforskjell enn Middlesbrough og tre bedre enn Brighton, men Seagulls har vist en fryktinngytende form i det siste.

Dette bør gå veien

Uansett hva som skjer, må vi kunne slå fast at Sean Dyche har ledet laget på en forbilledlig måte gjennom den vanskelige sesongen etter fjorårets nedrykk. Det er nemlig kun ca. en fjerdedel av lagene som rykker ned fra Premier League som klarer å rykke rett opp igjen fra Championship den påfølgende sesongen, og hos bet365 kan du sjekke flere statistikker og oddstips som kan hjelpe deg med å prikke inn vinnerbongen. Det finnes ingen enkle kamper på dette nivået, men med et ferdigspilt QPR hjemme og et nedrykksklart Charlton i full oppløsning i den siste serierunden, er det veldig mye som skal gå galt for at det ikke blir spilt Premier League-fotball på Turf Moor neste sesong. Det ligger allikevel i mange supporteres natur å være pessimistiske når laget er så nære å rykke opp, at det å vedde noen kroner på at Brighton og Middlesbrough tar de to direkte plassene muligens kan sukre den bitre pillen noe hvis det verst tenkelige skulle skje.

Burnley-fansen håper at Chris Hughton og Brighton ikke snyter dem for opprykket på målstreken. Bilde: John Blenkinsopp
Burnley-fansen håper at Chris Hughton og Brighton ikke snyter dem for opprykket på målstreken.
Bilde: John Blenkinsopp

Play-off må for all del unngås

Å bli sittende igjen med den bitre tredjeplassen etter den fantastiske vårsesongen laget har hatt, kommer garantert til å bli en gedigen nedtur. Det spørs da om laget er i stand til å reise seg foran en knalltøff semifinale, som med all sannsynlighet blir mot Sheffield Wednesday. Norwich greide riktig nok å rykke opp via play-off etter å ha havnet på tredje plass forrige sesong, men det kan fort bli tøft å gjenta den bedriften i en eventuell finale på Wembley mot Derby eller Hull.

Andre Gray blir nøkkelen

Lagets 24 år gamle stjerne ble nylig kåret til årets spiller i Championship, men forhåpentligvis hviler han ikke på laurbærene av den grunn. En Gray i toppform kommer garantert til å kunne putte mange mål på både QPR og Charlton. Han ligger for øyeblikket tre mål foran Fulhams Ross McCormack på toppscorerlisten, og det blir spennende å se hvordan han kommer til å gjøre det på et høyere nivå neste sesong. En fulltreffer hvert 140. minutt er også den beste statistikken i divisjonen. Ingen nøkkelspillere er suspendert eller skadet, og vi krysser derfor fingrene for at Burnley fikser biffen og at Manchester United, Arsenal og Liverpool står på motsatt banehalvdel neste sesong.

BurnleyFC.no takker gjesteskribent Anders for innlegget.