Bolton i cupen

Etter en solid seier og sterk 3-1 seier over Morecambe i Carling cup’ens 2.runde, er Bolton neste utfordrer; noe som lover en anspent og intens stemning. Grunn: Owen Coyle og Robbie Blake.

Burnleys Brian Laws, gleder seg til oppgjøret i cupens tredje runde, noe han bekreftet på følgende vis:

Jeg sendte faktisk en melding til Owen etter trekningen og skrev: «Ouch!», røper Burnley-sjefen. Når jeg så det smilte jeg for dette gir vann i munnen hos fansen, dette er et lokal-derby hvor det kommer til å være mye følelser og vi er på hjemmebane, noe som er fantastisk. Alle vet hvor fantastisk jobb Owen gjorde hos Burnley, og ros må gis der ros fortjenes, han gjorde en flott jobb her og kommer tilbake her fortere enn det han så for seg.

Jeg håper fansen gir han den applausen han fortjener, men det er klart at det er mye hjerteskjæring her og det krydrer tilværelsen enda mer. Det kommer til å bli spennende og det ville ikke forundret meg om vi fill fullt hus til dette oppgjøret, vi ser fram til når det kommer, men det er viktigere ting mellom da og nå, ligaen, avslutter Laws.

Det er ingen nyhet at Owen Coyle ikke er alt for godt blant visse Burnley-fans etter å ha forlatt the Clarets ved nyåret til fordel for Bolton. Den nåværende Wanderers-manageren brakte Burnley til Premer League for første gang på på over 30 år og mange føler naturlig nok nag til skotten for å ha latt de lilla- og lyseblå i stikken når de trengte han mest. Owen Coyle gikk fra å være en helt til hatobjekt på kort tid.

Bedre ble det ikke når han hentet Burnley-favoritten, Robbie Blake. Blake ønsket en to-årig kontrakt med Burnley, hvorpå klubben tilbød en ett-årig med mulighet for et-års forlengelse, Blake takket nei og valgte å flytte noen mil på seg til Bolton og sin tidligere- og nevnte sjef, Owen Coyle. Slikt skaper reaksjoner og selv om Blake er best husket for sitt flotte frispark mot Manchester United i fjor som sikret Burnley en sjokk-seier, ble også han fort hatobjekt blant Clarets-fansen, noe han er klar over;

Jeg ville foretrukket at det (oppgjøret) skulle være neste sesong i Premier League, men det var nok ment slikt for sjefen (O.Coyle) og meg, sier Blake. Sjefen gjorde en flott jobb der og håper nok på en god mottakelse, men jeg tviler på det riktignok, for så fort kampen starter er jeg sikker på at alt er glemt. Jeg trodde ikke på det når jeg hørte det, og trodde Steve Davis tullet med meg. Jeg måtte slå på Sky News Sport og sjekke selv. Det kommer til å bli et herlig oppgjør å være involvert i, men en veldig vanskelig en for oss.

De har fått en god start på Championship, mens vi har fått en god start på Premier League, så de vil nok benytte seg av sjansene sine. Men hvis vi reiser dit og spiller bra, tror jeg vi har gode sjanser. Jeg er sikker på at det kommer til å være livlig, men som spiller vil en spille i disse kampene og jeg er ikke annerledes – det kommer til å være en flott atmosfære, avslutter Robbie Blake.

Bolton-manager, Owen Coyle hadde også noen ord å si om det kommende oppgjøret:

Det er den tøffeste motstanderen du kan trekke, fordi at Burnley, i cupen, på Turf Moor og i lys av slik det er kommer til å ha en utrolig atmosfære og denne kvelden blir ikke annerledes.