Chelsea er ikke uslåelige

Sesongstarten nærmer seg med stormskritt og manager Sean Dyche og co. har forhåpentligvis benyttet sommeren godt til å forberede seg på det som med all sannsynlighet blir en kamp om å overleve i Premier League.

Laget har vist gode takter i treningskampene, men det gjelder å være påskrudd når alvoret starter. Burnley har nemlig fått en særdeles tøff åpning på sesongen, ettersom laget skal møte Chelsea, Tottenham, Liverpool, Everton og Manchester City i de fem første bortekampene.

Det blir tøft på Stamford Bridge

Det er selvfølgelig aldri lett å få med seg et resultat fra Stamford Bridge, og du skal ha ganske mye is i magen for å vedde i denne kampen. Laget slet voldsomt på bortebane hele fjorårssesongen, og du får derfor hele 14 i odds på at laget stikker av med alle poengene. Uavgjort gir en odds på 6.50., noe som kan være et interessant tips siden det har vært en del uro rundt Chelsea denne sommeren. Antonio Conte er ikke helt fornøyd med aktiviteten på overgangsmarkedet, og kanskje sitter en del av feiringen fortsatt i hos noen av hjemmelagets blaserte spillere. Det finnes derfor et berettiget håp om at Chelsea undervurderer Burnley, slik at oddsbomben smeller på Stamford Bridge allerede i serieåpningen av årets Premier League-sesong.

Chelseas stjernegalleri kan fort undervurdere Burnley i serieåpningen. “Chelsea (2) v sunderland (0)” by Mark Freeman (CC BY-SA 2.0)

Oppkjøringen har vært meget oppløftende

Laget har i det minste gjennomført en meget god sesongoppkjøring og er ubeseiret før generalprøven mot Hannover 96. Fire seire på fem kamper lar seg absolutt høre, selv om motstanden i Premier League blir noe hardere enn fra lag som Shamrock Rovers og Alfreton. Burnley viste allikevel hva som bor i laget i kampen mot Celta Vigo, som tross alt ga Manchester United kamp til døren i forrige sesongs semifinale i Europaligaen. Robbie Brady og Jeff Hendrick tegnet seg på scoringslisten mot spanjolene, og særlig førstnevnte blir en viktig offensiv brikke denne sesongen.

Kommer flere forsterkninger?

Sean Dyche har så langt satset på det trygge på overgangsmarkedet, men det er ikke til å stikke under en stol at ingen av signeringene gir særlig mye entusiasme blant lagets tilhengere. Jack Cork, Jonathan Walters og Phil Bardsley bringer allikevel med seg mye rutine, og forhåpentligvis har de nok kvalitet til å skaffe poengene som er nødvendige for at plassen skal berges. Charlie Taylor er den yngste og mest spennende signeringen, og det er viktig at han holder seg skadefri gjennom hele sesongen. Først og fremst fordi han er tiltenkt en viktig rolle i laget, men også fordi at dette gjør at Brady kan operere lenger fram i banen.

Sean Dyche uttalte nylig at han ikke kommer til å lete etter flere defensive forsterkninger i dette vinduet, noe som betyr at det ikke blir hentet inn en direkte erstatter for Michael Keane som forsvant til Everton. Midtforsvaret blir derfor bestående av Ben Mee og James Tarkowski, og disse to får således ansvaret for å holde Premier Leagues mange stjerneangripere i sjakk. Skulle de ikke lykkes med dette, verserer det sterke rykter om at Burnley har et godt øye til Craig Dawson fra West Bromwich. Andre potensielle forsterkninger kan være Evertons James McCarthy og Brentfords Jota. Problemet er bare at West Ham og Newcastle også er interessert i disse spillerne, og vi må dessverre bare fastslå at disse klubbene har større appell enn Burnley som i øyeblikket framstår som en av de heteste nedrykkskandidatene.