Cork: – helt utrolig!

Matchvinner Jack Cork puttet inn kampens avgjørende mål mot Preston og det rett foran den tilreisende Burnley-fansen som kunne slippe gledesrusen løs.Leiesoldat Cork satt inn vinnermålet seks minutter før fulltid i et spennende oppgjør mot erkerivalene Preston på Deepdale – en bane hvor the Clarets ikke hadde vunnet siden desember 2001. Innbytter- og driblefant Wade Elliott la inn en perfekt ball mot Preston-feltet, der var Jack Cork siste mann på ballen med hodet og sendte de lilla- og lyseblå i føringen etter en time med 1-1.

– Jeg vet at hver gang Wade får ballen, så kan jeg sette på løp for jeg vet at han kommer til å legge inn en flott ball, forklarer Cork. Det er Wades kvalitet, så jeg satt på løp, kastet meg inn og kunne egentlig ikke annet enn å score.

– Jeg hadde planlagt noen måter å feire på, men de gikk rett ut av vinduet. Jeg hadde lyst til å hoppe i folkemengden… Når du ser hvor ville de ble, det er det fotball dreier seg om. Å vinne er derby i en så sen fase av kampen gir en veldig god følelse og forhåpentligvis vil fansen komme til vår neste hjemmekamp så vi kan vise dem hvor herlig støtte vi har.

The Clarets reiser nå hjem til Turf Moor etter å ha vært på reisefot de siste seks av syv ligakampene og forbereder seg til en vrien kamp på lørdag mot Crystal Palace som ligger og vipper mellom en trygg plass og nedrykk.

Under ledelse av Eddie Howe har Burnley vunnet tre- og tapt en kamp, med dette er the Clarets nå kun fire poeng fra Play Off-plassen som for øyeblikket innehas av Leeds United (som forøvrig tapte 3-0 mot Swansea sist kamp).

Foto: Burnleyfootballclub.com

Vi spilte ikke særlig bra, men det viser hvor langt vi har kommet; fra å ikke vinne bortekamper denne sesongen til å ikke spille bra, men allikevel vinne kamper. Alle er veldig begeistret for hvordan det har gått. Vi hadde ikke vunnet borte denne sesongen, inntil et par måneder siden og forhåpentligvis kan vi fortsette slik.

– Det var skuffende til tider og det lå an til å bli en uavgjortkamp, men med litt kvalitet mot slutten viste vi hva vi er gode for og med to kamper til gode kan vi presse på og nå Play Off hvor vi ønsker å være. Jeg liker å tro at vi kan klare det, med to kamper til gode og hvis vi kan få et godt resultat der så er vi der vi ønsker – og med kampene som venter, er jeg sikker på at vi kan klare det, avsluttet Jack Cork.