Dedikerer seieren til fansen

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Andre Grays 21.mål denne sesongen var det som trengtes for å dra i land en herlig seier over bastardene etter Burnleys minneverdige seier på Ewood (Donkey) Park tidligere denne sesongen. Dyche var raskt ute og hyllet hjemmefansen etter at Burnley gjeninntok toppen av tabellen.

– Når jeg kom hit ble jeg fortalt at vi ikke hadde vunnet Bla*kburn på 34 år eller noe. Vel, vi har ikke tapt mot dem siden jeg har vært her i seks kamper og vi har nå en dobbel over dem, fortalte sjefen. Det betyr mye i disse trakter, men for meg så er det æresmerket og poengene, ikke noe mer enn det. Det er en stor seier for folkene her og jeg er henrykt på deres vegne.

– Vi var ikke i nærheten av vårt beste i dag, men vi vant og det er fantasisk. Spillerne våre var nødt til å være litt nervøse, de visste før kampen hvor lang tid det har gått, men vi vant over dem på deres gress og spørsmålet var om vi klarte å slå dem på eget gress. Alt det blandes og i annen om gang presterte vi aldri etter vår standard, men balansen i vårt basis-arbeid var utmerket, viljen og ønsket var der. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Uansett så er resultatet alt i disse kampene. Dette er min sjette og det har ikke vært klassisk fotball. det var blod, torden, møkk og nesler som vi kom ut av nok en gang. Det er viktig fordi det betyr så mye for folkene i område.

The Clarets måtte tidvis stå imot mye bombardering i luften etter pausen i det bastardene prøvde å komme seg tilbake i derbyet, men Dyche som valgte Keane fremfor Tarkoswki i forsvaret var henrykt over å ha sikret deres 15.kamp uten baklengs denne sesongen.

– Man må være med i kampen for å vinne den og det er ikke ofte vi ikke er med. Det fine ved dette laget og de lagene jeg har jobbet med her er at selv om noen har overtaket så har vi en herlig måte å få noe ut av kampen på. Uansett hva som trengs, så finner vi en måte. Tar jeg ikke feil så er vi forsatt toppscorerne i serien, men på en annen side hvis du ikke har dagen, hvordan skal vi vinne en kamp? Vi viste gode tegn til hvordan det skal gjøres.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– I annen omgang måtte vi stå imot kontinuerlige lange baller mot boksen vår og jeg synes det er utrolig hvor mange avgjørelser som gikk imot oss, men vi forsvarte oss resolutt og sikret alle tre poengene. Vi kommer alle til å glede oss over dette resultatet av diverse grunner, det er klart. Noen har venner og familie her oppe, noen har til og med slektninger fra Burnley, men i morgen skal vi restaurere og gjøre oss klare til nok en viktig kamp, avsluttet sjefen.