Dramatisk poengdeling

(Leicester 2-2 Burnley): Vardy sørget for å score mot begge keepere i første omgang. Cornet sendte gjestene i ledelsen igjen med en fantastisk volley og ble skadet før pause. Skadesituasjonen ble forverret når Vydra måtte av banen mot slutten av kampen. Vardy sørget for «hat-trick». Chris Wood trodde han punkterte kampen i det fjerde tilleggsminutt, men var i offside og målet ble annullert.

Vydra og Cornet var eneste endringene i lagoppstillingen fra forrige runde. Det startet friskt på King Power stadium, med to offensive lag. Vydra (6′) var første til å prøve ut keeper Schmeichel etterfulgt av Barnes (6′) umiddelbart etter. Vardy (9′) kom også til en god mulighet, men hodestøtet var ikke med på notene.

Burnleys første hjørnespark i det 11.minutt ble levert av Ashley Westwood. Ballen ble sendt inn inn i feltet der Jamie Vardy prøvde å klarere, men endte med å sende kula i eget nett. 1-0 til Burnley! Det var forsåvidt spissens førte selvmål for Leicester. Barnes (18′) sendte en utsøkt salve mot Pope og tvang fram en sterk redning av sisteskansen. På motsatt side sørget Vydra for å skape problemer for Leicester-forsvaret.

Leicester forsøkte seg men ble effektivt stoppet av Clarets-forsvaret. Vardy (26′) hadde forståelig nok et sterk ønske å rette opp flausen innledningsvis og fikk en strålende mulighet til å utligne, men Lowton vartet opp med en kjemperedning! Charlie Taylor virket litt ukomfortabel i dag og slet litt.

The Clarets forsøkte seg et par ganger fra dødballer, men det gikk motsatt vei. Det startet med en herlig stikker fra Tielemans fra midtbanen til Jamie Vardy (37′) på løp. Spissen skapte seg litt rom mot Mee og Tarkowski og sendte kula mot mål. Pope var i full strekk, men klarte ikke å avverge målet. 1-1.

Minutter senere var det Burnley sin tur og FOR. ET. MÅL.! Etter avspark havnet ballen hos Vydra på høyrekanten. Tsjekkeren hadde Vestergaard til å passe på seg, så da vendte han og la inn til motsatt side av feltet. Der sto Maxwell Cornet relativt umarkert, vingen ladet kanonen og klinket til på volley! Schmeichel var sjanseløs og Burnley tok tilbake ledelsen! 2-1 i det 39.minutt!

Målscoreren fikk en strælende mulighet til å sette sitt andre for dagen like etter, men sendte skuddet like til siden. Vingen pådro seg (trolig) en strekk i det 45.minutt og måtte byttes ut. Trist for the Clarets. Dommeren ga mannen en gult kort for å ha drøyd tiden rundt byttet. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter som endte med å bli fire.

Etter sidebytte noterte både Wood (46′) og Vardy (46′) seg skudd like til side for mål. Leicester var mer offensive i åpningsminuttene av annen omgang og sørget for at Burnley-forsvaret måtte jobbe hardt og avverget de store sjansene.

I det kampen tikket mot timen spilt begynte Burnley å få se mer til ballen og kampen jevnet seg ut litt. Etterhvert fikk kampen et preg av å bli mer «Burnley-typisk» med harde dueller, mer paniske klareringer der ballen blir sparket langt vekk.

Vydra sørget for å gi Burnley en frisk pust på samme måte som Cornet, men måtte lide samme skjebne med kvarteret før fulltid. Tsjekkeren måtte av banen med det som så ut som en ryggskade og ble erstattet av Barnes.

Klokken tikket og Leicester ble stadig mer desperate. Tielemans (82′) og Chris Wood (83′) forsøkte seg før Jamie Vardy satte inn sitt tredje for dagen – det andre for Leicester. I det 85.minutt kom Vardy seg forbi James Tarkowski og rundet keeper Pope på løp ut. Det ble en spiss vinkel for spissen, men han gjorde ingen feil og satte inn 2-2. Det blir drøyt å si keepertabbe, men Pope må nok ta deler av skylden for det siste målet.

Lowton (86′) forsøkte å svare, men klarte ikke å overliste Schmeichel. Med tre minutter igjen ble Aaron Lennong sendt utpå. Burnley dro ut ett sekund her og ett sekund der fram til fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

Alt lå til rette for en poengdeling, men i det fjerde tilleggsminutt sørget Chris Wood for å sette inn 3-2, men VAR sjekket situasjonen. Spissen var i offside og målet ble annullert. Det endte med poengdeling.

Leicester: Schmeichel, Ricardo (Castagne 46), Vestergaard, Söyüncü, Bertrand, Tielemans, Ndidi, Soumare (Icheanacho 66), Lokman (Maddison 77), Barnes, Vardy
Innbyttere: Ward, Castange, Evans, Albrighton, Daka, Dewsbury-Hall, Maddison, Icheanacho, Perez
Gule kort: Vestergaard 5, Barnes 77, Tarkowski 89

Burnley: Pope. Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Cornet (Berg Gudmundsson 45+1), Brownhill, Westwood, McNeil (Lennon 87), Wood, Vydra (Barnes 74)
Innbyttere: Hennessey, Collins, Bardsley, Pieters, Cork, Gudmundsson, Lennon, Barnes, Thomas
Gule kort: Cornet 45+1, Westwood 59, Gudmundsson 68