Dyche etter tapet

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche følte at hans mannskap manglet det lille ekstra etter at de dominerte ballbesittelsen mot Boro, der Emmanuel Ledesmas mål midtveis i første omgang var det som skilte lagene på Riverside Stadium. Hjemmelagets reaksjon etter å ha vunnet oppgjøret sendte ut et sterkt signal som sjefen hadde noen utvalgte ord om.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

24 minutter var spilt i Middlesbrough når Emmanuel Ledesma fant nettveggen som sendte the Clarets på deres tredje tap denne sesongen, selv om det var iherdige forsøk fra gjestene i annen omgang var det ikke tilstrekkelig.

– Ingen liker å tape, men vi er klare over de positive sidene fordi det er en tøff liga, sa Dyche. Generelt føler jeg vi leverte en god prestasjon, det var perioder med veldig godt spill og vi var kanskje ikke like effektive og kliniske i boksen slik vi har vært. 

– Men vi skapte sjanser og dominerte besittelsen – jeg så at vi statistikken viste vi hadde 56% på bortebane, så det er en god ting. Det var noe som manglet idag og det er vanskelig å definere fordi marginene er veldig små, men la meg forsikre dere at det var mye bra i dag.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var en enorm energi i laget og foruten det i boksen, spilte vi veldig produktiv fotball, men manglet det lille kliniske i slutten. Motstanderen skal ha honnør fordi de forsvarte seg bestemt og til tider virket det som om de var bortelaget.

– Den største og styrende meldingen for oss som klubb var å se benken deres etter å ha vunnet kampen – det virket som om de hadde vunnet VM!

– Det er så langt vi har kommet denne sesongen som klubb når folk reagerer slikt. Det er en sterk beskjed til meg hva vi har oppnådd som klubb og det bygger vi på.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

En noe kontroversiell avgjørelse dukket opp i løpet av kampen der Jason Shackell ble klippet ned av Marvin Emnes, men dommerne unnlot å reagere.

– Det så ut som en feil fra mitt ståsted. Ikke på grunn av en over-ivrig duell, men fordi han (Emnes) ikke så på ballen. Jasons hodestøt falt til deres mann og han klinker vilt til og ballen flyr overalt.

– Det er små marginer i en kamp og man vil helst ha dem i sitt favør, men dommeren tok ikke den modige avgjørelsen i annen omgang når Varga tok en rist i boksen, så man kan se på det. Mark er en veldig god dommer og det var en som ikke gikk i vår vei, avsluttet en noe skuffet Dyche.