Dyche etter West Ham-tapet

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche oppfordrer the Clarets til å kvitte seg med deres naivitet i Premier League etter å ha gått på en 3-1 smell mot West Ham på eget gress. Burnley dominerte i hele første omgang og kunne raskt ha ledet med tre-fire mål, men istedenfor gikk det motsatt vei og ni minutter uti annen omgang var West Ham i føringen med to mål.

George Boyd ga de lilla- og lyseblå et håp med 1-2 scoringen etter timen, men Carlton Cole ville det annerledes og sørget for at det ble 1-3, noe som også ble slutt resultatet.

– I første omgang var vi veldig kreative i spillet og sjansene noe jeg var veldig fornøyd med, men jeg vil gjøre det klart at jeg advarte spillerne. Jeg følte de endret taktikken deres og begynte å spille et mer bredt spill, de begynte å sende ballen fram mye raskere og spilte mer i angrepet, mens vi sakte og tillot dem å gjøre det.

– Det var min eneste skuffelse i prestasjonen, man kan ikke gjøre det i Premier League. Vi svarte når vi fikk 1-2 og jobbet videre, men det er vanskelig når de får inn sitt tredje. Jeg var fornøyd med mentaliteten fordi vi prøvde flere ganger og traff stanga mot slutten, det er det positive, men vi gikk av banen vel vitende at vi var det dominerende laget i første omgang og må må ta sjansene våre. Det er ikke bare det fysiske målet, hele mentaliteten og kampbildet endres.

– Det er et lite tilfelle med behov for en pust og kvaliteten i sjansene som må bli bedre. Våre spisser er der og noen ganger trenger de å putte den inn, vi var så nære og det gjør det enda mer frustrerende fordi vi var så dominerende uten å få uttelling. Vi klør oss i hodet, men må fortsette å lære og kvitte oss med vår Premier League-naivitet – det er små ting som vi må vokse inn i.

– Vi vet at det er en utfordring som klubb, men vi har tro på spillerne og det står jeg for. Jeg tror at disse spillerne fortsatt kan prestere på dette nivået og det var gode tegn til det, men vi kan ikke være så naive der vi gir andre muligheten til å ta ledelsen slik vi gjorde i annen omgang. Vi var gode og stramme i første omgang, men det første kvarteret i annen omgang var vi på bakbena og mangelfulle.

– Vi konkurrerer for å vinne og vet at vi må det, det er jobben vår og vi må gjøre oss fortjent til den retten – uansett hvordan den måtte komme. Det endrer hele troen på systemet, det er en god tro her allerede, men vi trenger å vinne for å kunne ta det enda lenger, avsluttet Dyche.