Dyche: – For fansen

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche hyllet laget etter en etterlengtet seier over sine argeste rivaler i Lancashire og dedikerte seieren som har tatt 35 år med ventetid til fansen og byen.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

Jordan Rhodes sendte Rovers i føringen midtveis i første omgang, men gleden varte kun en time. Etter timen spilt tok kapteinen affære og utlignet for the Clarets, mens Danny Ings sørget for lykkerus på Burnley-tribuenen i det 80.minutt med sitt 25.mål denne sesongen. Seieren ga en luke på åtte poeng ned til Derby på tredje, men mest av alt smakte det med et fjerde år for Rovers der de ikke har seiret over Burnley, noe som ble skuet av 4500 tilreisende og enda flere i de tusen hjem.

Denne var for fansen, folket av Burnley, for lokalsamfunnet og for smilene deresFolk som meg kommer og går, men ting som dette forblir for evig. Det er et stort øyeblikk, spesielt måten vi snudde det fra 1-0 til 2-1 – det er mye stolthet i denne gruppen, det vi alle oppnår, inkludert fansen. Denne var for fansen, folket av Burnley, for lokalsmfunnet og sfor milene deres. Dette er for styret også siden de er alle Burnley-fans.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

Laget har gitt fansen noe å være stolte av, det handler alltid om spillerne og hva de oppnår og prøver å oppnå, de begynner å vise hva gruppementalitet kan gjøre. Jeg mener det er ekte kvalitet, gruppens mentalitet har aldri blitt vunnet over og de går hardt inn i enhver anledning. Jeg sa til guttene at de hadde mer frihet fordi forventningene endrer seg når man ligger under 1-0. Jeg sa at vi forblir på hugget, spiller med energi og hvem enn er på banen, så skal de påvirke kampen, at de kan skrive historie og ikke bekymre seg over å ligge under – vi fortsatte fremover å spille og mentaliteten vi har bygget som gruppe har vist seg å være uvurdelig for oss.

Når Jordan Rhodes kom seg gjennom etter et svak tilbakespill og traff stolpen sa jeg til Tony Loughlan; «det er det, vi har ventet på noe slikt lenge». Jeg mener guttene leverte en god kamp, men ære til Blackburn som gjorde det vanskelig slik de burde i en stor kamp som dette. Vi ble ikke for skuffet når vi lå under med ett mål og fortsatte å spille, bevege ballen og ville åpne dem med muligeter.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

Det (resutlatet) er kun av betydning siden et var tre nye poeng og grunnet det lokale, men vi har nok en stor kamp på onsdag (Birmingham). Jeg kan bli oppspilt, det er greit for meg, men spillerne må forbli rolige og fokuserte – klarer man å bygge ett-klubbs-mentaliteten, samkjøre mentaliten til spillerne og fansen, så vet de at de har spillere og stab som vil gi alt.

Ikke overranskende roste sjefen toppscorer Ings etter spissen match-vinner mål ti minutter før fulltid.

Ingsy var fremragende, stoppet aldri og var alltid på jakt etter en sjanse å score – og fikk lønn for strevet. En utmerket ung mann som jeg verdsetter som person og spiller. Det var en stor, en enorm begivenhet, men de håndterte det og jeg er henrykt, sa Dyche.

Målscoreren selv var ikke overraskende begeistret, noe hans korte kommentar bekreftet;

Det var en enorm seier, ikke bare for oss, men for fansen – for øyeblikket er det mitt favorittmål denne sesongen. De teller alle sammen og jeg hadde en mulighet i første omgang som jeg kanskej burde ha scoret på, men jeg fikk målet mitt til slutt, sa Ings og på spørsmål om laget begynner å snakke om opprykk, svarte han kort; Vi vil ikke snakke om det, vi tar en kamp av gangen.