Dyche forstår Vossens valg

Jelle Burnley-manager Dyche innrømmer at han ikke nølte med å la Jelle Vossen reise hjem til Belgia etter at spissen hadde vanskeligheter med å etablere seg i England.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Den belgiske spissen skrev under en langtids-kontrakt med Club Brugge igår etter å ha tilbrakt åtte uker med the Clarets. Manager Dyche forteller at han forstår spilleren og de aspektene som gjorde at Vossen valgte å reise tilbake til hjemlandet og er fonøyd med at det økonomiske aspektet har jevnet seg ut.

Jelle kom inn som en vitkig signering og ønsket å gjøre det beste ut av overgangen, men noen ganger kan livet stå i veien for ting. Han giftet seg i sommer og kona hans fant det vrient å etablere seg, det var en kubb som var interessert i han og det forretningsmessige gikk i boks.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det er vanskelig for en spiller å være i en klubb utenlands. når det stilles spørsmål ved motivasjonen i livet. Vi må sørge for at det er en balansegang, det er viljen og kravet å være i en klubb og prestere. Vanligvis vinner vi det på livets vei og når ting er balansert og etablert i privatlivet, pleier det å fungere. Jelle fant det vrient og det er en annerledes ting når du er på lån, slik han var ifjor – fordi man tenker at man kommer til å returnere.

Når han da kommer hit (permanent) og må legge røtter og bygge for fremtiden så fant han det veldig vanskelig. Vi respekterte det at en klubb kom på banen, ville hente han hjem og ordnet det forretningsmessige. Vi handlet raskt noe som kom begge parter til gode, avsluttet Dyche.