Dyche: – Gray blir bare bedre

Sean Dyche pressekonferanseAndre Gray har fått en god start på sesongen og kan vise til fire mål på fem kamper så langt og manageren mener at spissen vil bli bedre.

 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sommerens forsterkning har gjort det bra i Lancashire med sine fire mål og neste utfordrer er Nottingham Forest, deretter venter erkerivalene Blackburn. Sean Dyche mener at spissen kun har vist noe av det som bor i han.

– Mye ble gjort etter at Andre kom hit, mye på grunn av en overdreven prislapp som bare ga bensin på bålet, han har vist god klarhet til å se gjennom det og fortsetter bare med spillet sitt, poengterte Dyche.

– Vi vet at markedet ofte er oppblåst og meningsløst, prislappene er er bare forretninger og ingenting å gjøre med spilleren eller personen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi jobber med personen og med deres prestasjon, noe Andre har vist gode tegn på hva han er i stand til og hva han kommer til å gjøre i fremtiden. Det er fortsatt mye igjen og jobber med alle hans aspekter, jeg føler han nyter livet på og utenfor banen, han blir vant til sine nye lagkamerater og spiller med mye frihet. 

– Spissene for ofte skryt av åpenbare grunner, men jeg glad for måten laget spiller på og jobben han legger ned, sammen med de andre spissene er jobben hans å sette inn mål. 

– Mange glemmer at vi har brukt rundt £10m denne sommeren og kommer antageligvis – avhengig av Danny Ings-beløpet – hente inn mye av det. For vi er i god posisjon det er klart, både på og utenfor banen, samtidig som vi fortsetter å være produktive og med den viljen og kravene det bringer. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det blir rett å si at det ville sett annerledes ut om vi ikke hadde nådd Premier League og hadde antageligvis sett på lønnskostnadene. Andre klubber har den samme utfordringen nå, men av andre grunner.

– Forest har hatt et par skadeproblemer, men de er helt klart et godt og sterkt lag med mye talent. Jeg så dem spille mot Bristol City forrige fredag og det var spillere der som flyttet på seg i karrièrene for mye penger, så de er helt klart et lag med anerkjente spillere og det er en veldig stor klubb.

– Det er alltid en fin anledning å dra dit og vi må være klare, men som alltid holde fokus på oss selv og fortsette med å bygge på det vi gjorde på lørdag, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Andre Gray la til;

– Det var herlig, det var en tøff første omgang, men laget holdt stand og forsvarte seg godt og til syvende og sist var det en god seier. Jeg kunne raskt hatt et par flere mål, men som jeg alltid sier så er tre poeng det viktigste og vi fikk dem. Scott var utmerket, han finner de små lommene og når kan spiller på kanten som han foretrekker så gir hjelper det meg og åpne andre mulighet for meg.

– Keeperen burde nok ha gjort det bedre med det første målet, men jeg var på løp mot han ganske raskt og heldigvis var jeg på vakt og på rett plass til rett tid. Til det andre målet mener jeg han kunne ha spilt litt tidligere, men det var egentlig perfekt timet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi er i en god posisjon, men det er en lang sesong og vi er ikke en gang halvveis så vi må fortsette med vårt. Det blir ikke noe enklere og jeg er sikker på at det blir nok en utfordring mot Forest, sa Gray.

Burnleys George Boyd måtte av banen i forrige runde og manageren kommer til å ta en avgjørelse i forkant av oppgjøret. Vingen har deltatt i samtlige kamper siden overgangen til Turf Moor.

– Heldigvis så føler vi at George Boyd tråkket over, jeg antydet til det på lørdag siden vi mente at det var tilfellet. Det burde i teorien ikke være noe alvorlig, han trente ikke dagen etter, men det er fortsatt en sjanse og vi skal gi han en sjanse til å komme seg, la Dyche til.