Dyche hyller Arsenals kvaliteter

Sean Dyche pressekonferanseDe lilla- og lyseblå møtte på en av de største utfordringene så langt i deres 3-0-tap på Emirates Stadium i helgen. Lancashire-laget holdt stand i over en time, men når det først raknet så gikk det raskt..

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley forsvaret seg og frustrerte the Gunners i over en time, men når klokken 71 spilte minutter dukket Alexis Sanchez opp og fikk hull på byllen etter et £30-spilleren fikk ballen av Calum Chambers i feltet og dermed var det 1-0. Chambers sørget for å øke ledelsen minuttet senere og Sanchez punkterte kampen ett minutt på overtid med sitt andre for dagen i en kamp som endte 3-0.

Følelsen jeg sitter igjen med er at Premier League er en utilgivelig og tøff virkelighet. Lag som dette har utrolige kvaliteter, bare se på spillene som kom inn fra benken – for ikke å snakke om dem allerede var på banen, sa Dyche. Mange vil si vi spilte defensivt, men vi har spilt med to spisser i samtlige kamper denne sesongen, unntatt en og ønsker å være modige, men man kan ikke være dum og modig, noe jeg mener vi ikke var. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Noen lag har kvaliteten over hele linjen og det koster enormt mange millioner pund, noe vi ikke har. Spillerne er i en tilstand der de lærer, inkludert meg selv, fordi det ikke kommer høyere enn dette. Vi prøver å utfordre på dette nivået, men vi er ikke klare for topp 10 og det vet vi. Vi er klare til å utfordre under det som er vårt marked og se om vi klarer å utfordre lagene lavere på tabellen. 

– Spillerne må vokse raskt og jeg har hatt min del av det. Jeg er i en industri basert på resultater, men det må være en fremtid i det vi driver med. Vi kan ikke lite på en heldig seier eller en annen fordi da kommer vi aldri til å forbedre oss og bygger et lag basert på flaks. En må prøve å bygge etter metodikk og jeg føler vår er fornuftig, men vi møter lag som er på høyere nivåer – det er ikke noe negativt i det. Det må være en fornuft i det og hva vi prøver å oppnå, det har vært en herlig reise, men vi møter et annerledes våpen der ute denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg føler at vår taktiske plan fungerte greit, det var god energi og form i laget som viste god kvalitet i perioder. Faktum er at disse lagene trår på gassen og gjør livet tøft, de tar et strupetak og vil ikke gi slipp – det skjedde denne gangen. Tom hadde ikke alt for mange store redninger å utføre, men plutselig ut av ingenting var det fire eller fem etter hverandre.

– Utfordringen og realiteten er ikke idag (Arsenal), eller Chelsea eller Manchester United. Vi har møtt seks av topp ti-lagene og det er ikke vår hylle, selv om det ikke gir garantier heller – se på spillerne Hull har hentet, mens all snakket om dagen dreier seg om den første seieren. Men gjett hva, så trenger man en til og så en til, de vil komme så det bekymrer oss ikke. Spørsmålet er når og hvor mange man får etter dem, avsluttet Dyche.