Dyche hyller spissene etter Derby-seier

Sean Dyche pressekonferanse DerbyManageren var full av lov om sine to spisser etter at hver av dem kom på scoringslisten når the Clarets feide Derby til side på eget gress for fjerde gang på rad. Danny Ings sendte Burnley i føringen like før kvarteret, Sam Vokes fulgte opp like etter halvtimen og kaptein Jason Shackell satte spikeren i kisen med en fenomenal volley mot slutten av kampen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Danny Ings’ femte mål for sesongen var starten på en mindre målfest på Pride Park der både toppscoreren og kollegaen Sam Vokes gjorde jobben sin og scoret for the Clarets før pause. Mange var engstelige for hvordan Burnley kom til å klare seg uten Charlie Austin som gikk til QPR i sommer, men den bekymringen er for lengst borte og Clarets-fansen har fått en ny angreps-duo som imponerer.

– Vi vet at Danny har gode, raske bein og han er selvsikker for øyeblikket. Vi har gitt han veiledning, men alt i alt så er det spilleren selv som må ta kontrollen over seg selv og hvordan det ut arter seg, sa Dyche. Han har vært ikke noe annet fantastisk siden den første dagen av sesongoppkjøringen, men jeg må også nevne Sam som var absolutt utmerket idag.

– Fortsetter han å finne troen på seg selv – fordi det er det eneste jeg har funnet ved han – så mener jeg han kan bli en utmerket toppspiller på dette nivå og kan gjøre det enda bedre. Han begynner å finne seg selv og får stadig større selvtillit. Han og Danny er i form og jeg nyter deres prestasjoner, men de er støttet opp av et lag som sommer veldig hardt for hverandre og presterer som en enhet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det gjøres mye ut av gode seierrekker over andre lag, men jeg har ikke tro på det. Dette er ikke om fortiden, det gjelder måten vi gjør vårt på og vi gjorde det riktig – dette er et vanskelig sted å spille, Derby var det tredje beste hjemmelaget i ligaen ifjor. Jeg vet at Nigel liker å få laget sitt til å spile, det er noe vi måtte håndtere og føler vi gjorde ekstremt godt der målene våre var utmerkede. 

– Hadde jeg vært grådig kunne jeg sagt at vi burde hatt et til, men jeg må også si at dommerne var – la meg kalle det, interessante. De to siste ukene har jeg to uvirkelige avgjørelser som jeg aldri har sett i min karrière – som er veldig lang. Jeg må være forsiktig med det jeg sier, men det var et utrolig øyeblikk som kunne ha endret hele kampen. Når det er sagt og etter all skuffelsen så var det en fantastisk redning av Tom Heaton, så det å komme hit og score tre mål uten baklengs er fantastisk. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Overgangsvinduet er i ferd med å stenges og sjefen hadde naturlig nok noen ord å komme med i den forbindelse.

Det har blitt lagt ned mye jobb, men hvis man ikke har finansene må man småspise ting og det har vi måttet gjøre. Hadde vi hatt finansene til å utrette ting, ville vi brukt dem, men jeg har ikke hatt muligheten til det så vi må fortsette å jobbe hardt for å sikre avtaler og dra dem ombord til klubben. 

– Vi har hatt fire eller fem som vi hadde i koppen og av en eller annen grunn glapp de for oss – det er realiteten for øyeblikket, men for jeg bruker det ikke som unnskyldning. Vi har gode spillere her og trenger støtte før eller siden, men vi leverer fortsatt på en god måte og jeg har tro på gruppen. Vi holder kommunikasjonskanalene åpne og håper å dra noe i land, sa Dyche.