Dyche ikke fornøyd med dommeren

Sean Dyche pressekonferanseManageren var forundret over Dean Marneys røde kort og mener det var en «uakseptabel» handling av dommeren som sørget for at the Clarets måtte kjempe en halvtime med ti mann og endte med å tape oppgjøret i sluttminuttene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen kritiserte dommeren etter avgjørelsen som endret kampen da Dean Marney gikk hardt inn i en takling på Paul Robinson i det 61.minutt, noe dommeren mislikte og ga midtbanespilleren rødt kort. Hendelsen var en av flere som gjorde at det måtte sikkerhetsvakter til for å eskortere dommeren ut av Turf Moor av sikkerhetsmessige grunner.

– Atter en gang måtte vi prøve å slå elleve spillere, vi må overkomme ting som ifølge meg er uakseptable, sa sjefen. Det er min 16.kamp og jeg har tre røde kort, en for håndbruk som ikke var, en for feil identitet og denne for en takling som kun var utmerket og ikke noe annet – jeg vet ikke hvor linjen er lenger.

– Det var en hard takling, men lavt og på ballen, jeg kan ikke en gang fatte hvordan dommeren etter kampen sa at det unødvendig kraft – skal vi begynne å takle mykt nå?

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg finner det utrolig og jeg kommer til å ta den avgjørelsen videre, fordi hvis man fjerner taklinger ut av sporten, så sitter man igjen med en rar kamp. For å være ærlig, så kom Lee Clark (City-manager, red.adm) over etter kampen og sa han trodde hans spiller skulle bli sendt av banen – det forteller litt om hvor merkelig det var.

– Guttene levde ikke opp til forventningene i første omgang, riktignok fortjente vi ikke å ligge under til pause. I pausen ba jeg dem om å heve spillet litt og spille gjennom og kjappere, noe vi gjorde og så ut til at vi kunne vinne kampen – i annen omgang var vi utmerkede med ti menn, ikke bare innsatsen, men også med spillet vårt.

– Vi åpnet dem opp med ti mann og deres mann, Butland, produserte nok en gang to eller tre strålende redninger og er stolt over måten spillerne spilte. Jeg prøver å finne ut av hva vi må gjøre for å vinne parti, det er viktig fordi vi ikke bare fortjener å vinne, men vi må overjobbe for å gjøre oss fortjente til seier. Vi jobbet hardt og var innenfor rekkevidde og selv etter en slik prestasjon er det hardt å svelge at dommeren må avgjøre kampen, avsluttet sjefen.

mystifisere