Dyche: – Mannet oss opp

Sean Dyche pressekonferanseSjefen var en svært fornøyd mann etter å ha sett sitt lilla- og lyseblå mannskap sikre plassen på bekostning av Wolverhampton som fikk en real ripe i lakken på Molineux og må nok spille i League One neste sesong. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets fortjente deres første doble over Wolves på 56 år etter mål av Danny Ings og Martin «Pato» Paterson, begge målene kom syv minutter uti hver sin respektive omgang. Veteranen Duff pådro seg sitt andre gule like etter timen og the Clarets måtte dermed fullføre kampen med ti mann, men selv ikke det hjalp til mer enn et trøstemål på tampen av oppgjøret.

Jeg er veldig glad for at vi fant en måte å navigere oss gjennom et av de tøffeste Championship jeg kan huske og jeg har fortalt spillerne at de kan se tilbake på slike dager og vokse på det, sa Dyche. Mange glemmer at vi har et ungt lag og det dreier seg om utvikling, man utvikles av erfaring og de siste par kampene har vært svært lærerike, men de mannet seg opp denne gang.

– Jeg må innrømme at jeg har sådd mine tvil rundt det, men idag (lørdag, red.adm) uten noen form for tvil så mannet de seg opp når det trengtes som mest. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Fotballspillere er også mennesker, men den roen de viste er det som gledet meg mest og hadde den rette holdningen. Jeg tror alle vet at det har vært noen anspente uker og etter å ha kommet hit og spilte mot en klubb der alle forventningene var på dem, vi visste at vi måtte takle det og gjorde det med en god sammensetning av fotball, solid organisering – spesielt når vi måtte spille med ti mann – og litt flaks når vi trengte det. 

– Blandingen av god energi, god organisering og fleksibelt spill er den sammensetningen jeg er på jakt etter. Det er ikke lett å finne det hver uke, men vi viste gode tegn og jeg er veldig glad på alles vegne – spesielt fansen. Det store nå er at dette gir oss muligheten til å bygge opp, for vi har ikke handlet noen spillere og har jobbet med en gruppe spillere som har vært fleksible i sin tankegang. De har gjort det bra generelt og viste gode tegn i måten de håndterte kampen, avsluttet manager Dyche.