Dyche og Barton etter Hull-tapet

Manager Dyche var ikke helt begeistret over Hull-tapet andre juledag og beskriver kampen som en som var tøff å svelge, mens Joey Barton følte det var en vanskelig ettermiddag på KC Stadium.

Foto. BurnleyFC.com

The Clarets ble senket av tre mål i annen om gang, signerte Jake Livermore, Abel Hernandez og Sam Clucas som sørget for Burnleys femte tap denne sesongen. Manageren rettet en takk til de 2400 tilreisende.

– Jeg er glad for at vår neste kamp blir på Turf Moor og at den kommer så raskt, det har blitt et godt sted for oss og det ser vi fram til, sa sjefen. Vår respons på tap har vært bra og vi har ikke alltid fått hva vi fortjener, men vi må skape bedre sjanser – spesielt på bortebane.

– Vi hadde ikke nok tempo og spilte med en hurtighet som utfordreren tilpasset seg og det er ikke noe vi har for vane å gjøre.

– Det pleier å skape problemer og sjanser på topp. Mot Charlton forrige helg kunne vi ha satt inn syv eller åtte, men denne gang skapte vi ikke i nærheten av de samme sjansene. Vi vet alle at det er tøft her, Hull har kun tapt en gang her denne sesongen så det er et utfordrende sted. Jeg var et slag i ansiktet og noe vi ikke likte.

– Det er et tøft tap å svelge fordi i løpet av 55 minutter så var det ikke noe som skjedde i kampen, de scoret og vi fikk en mulighet til å reagere – men utnyttet ikke sjansen. Ved 1-0 faller ballen pent til Andre og man legger sin lit til han. Andre er sterk mentalt og det vet vi fordi han bommet på to forrige helg og scoret et vanskelig mål sist.

– Han kommer ikke til å bli sønderknust av det, men det var bare ikke hans dag og det er derfor vi hentet han hit. Han lærer fortsatt spillet og mange glemmer det, avsluttet sjefen.

Midtbane-maskinen Joey Barton var også skuffet over resultatet og forteller at det første målet alltid blir vendepunktet i enhver kamp.

– Vi er skuffet, det var ikke så mye i kampen og iallefall ikke i første omgang – der var vi kanskje litt bedre, forklarte Barton. Det kommer alltid til å være slik at den som scorer det første målet vil få drivkraften og all ære til gutten deres (Livermore), vi klarerte ikke innlegget og han fikk den inn. Jeg trodde jeg hadde ballen, men det var et helsikes skudd. Etter det så jagde vi kampen og gjorde oss litt sårbare.

– Vi har ikke vært på vårt beste den siste tiden, men i store deler av kampen og fram til de scoret, så følte jeg vi var det bedre laget. Det er små marginer på dette nivået og nå er det tilbake til tegnebrettet med en stor kamp på mandag mot Bristol City på Turf Moor.

– Vi fikk et godt resultat mot Charlton etter en noe svak periode, men det er aldri bra å tape for lag som er og kommer til å være i Play-Off, avsluttet Barton.