Dyche og Vokes etter Toon-poenget

Det viktige poenget mot Newcastle gikk litt i skyggen av operasjonen til Steven Defour, som the Clarets må klare seg uten i omkring to måneder – i verste tilfelle ut sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com

Belgieren gikk glipp av Newcastle-oppgjøret som følge av en undersøkelse som viste at midtbanespilleren hadde en mindre skade i kneet som trenger tilsyn. Skadelisten til Burnley baller på seg og er nå oppe i åtte, en skuffende situasjon i følge sjefen.

– Steven må ha en operasjon og kommer til å være ute en stund, dessverre. Det er et slag for oss og for Steven selvfølgelig, han har spilt med problemet en stund og trodde ikke at det var noe alvorlig. Det var et ømt kne, så vi sendte han til undersøkelse og spesialisten så at det var et problem, så vi må vente og se hva han sier etter operasjonen. Steven har virkelig hatt en flott sesong og det er berettiget, så vi ønsker kan en rask retur. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi viste karakter og vi var det bedre laget i annen omgang. Det virket som om vi prøvde å finne oss og det var nesten en ny gruppe spillere der ute, i den grad at de ikke har spilt så mange kamper sammen. Vi klarte ikke å skape de koblingene man trenger, men det ble bedre ut i annen omgang og mot slutten av kampen virket vi som det eneste laget som ville vinne, så det gjør meg glad. 

– Det er frustrerende når man ikke har vunnet på en stund og har en tung periode, men vi har 35 poeng og er igjen på 7.plass på tabellen. Det var også vårt 18.bortepoeng denne sesongen, forrige sesong hadde vi syv, så jeg må se på på det større bildet også, samtidig som vi prøver å forbedre gruppen.

Foto: BurnleyFC.com

– Laget er i for stand og det fortjener vi å være. Det er ingen unnskyldning fordi skader skjer, men jeg liker laget mitt og vil at spillerne å få erfaringen fra Premier League og stifte en ny gruppe sammen. Det er ikke lett når man må rokere på laget så det er en balanse og et godt poeng. Jeg er glad på fansen vegne også fordi de har vært herlige, det er lang vei ut hit og de satt høyt opp på tribunen, men når alt kom til alt så føler jeg det var et velfortjent poeng, sa sjefen.

Målscorer og kampens redningsmann, Sam Vokes satte inn the Clarets utligningsmål mot slutten av kampen, men etter alt å dømme så var det et selvmål av keeperen – selv håper waliseren at han ikke blir fratatt gleden.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er sikker på at han ikke vil ha det registrert på seg, og jeg tar det gledelig. Det var fint å få den siste berøringen og jeg håper at de ikke krediterer keeperen. Når man kommer inn fra benken så prøver man å påvirke kampen, så når muligheten dukker opp må man ta den og det var fint å gi guttene ett poeng. 

– For oss var det et stort poeng, det var fint med mål, men det er viktigere at det var et poeng på bortebane, det er enda en på reisen denne sesongen. Jeg ener det er et vanskelig sted å spille, spesielt når man ligger under 1-0, men karakteren guttene viste var herlig. Vi skjønte til tider at dette ikke var kvelden vår, men vi fant en måte å hente et resultat. Det sier mye om oss denne sesongen, vi har gjort det flere ganger på bortebane, spesielt mot store lag. 

– Popey hadde en herlig strafferedning i førsteomgang som ga oss et løft og selv når vi lå under følte vi ikke at kampen var utenfor rekkevidde. Vi mente at vi fortsatt var med i kampen og det var forskjellen, så kom vingene inn og angrep forsvarerne deres og skapte litt støy i forsvaret deres. Vi skapte et par sjanser og det var fint å få et mål mot slutten, sa Vokes.